avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trecere de la Intreprindere familiala la SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trecere de la Intreprindere familiala la SRL?

Buna ziua,

M-ar putea ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea :se poate modifica o intreprindere familiala intr-un SRL si daca da ce anume ar trebui facut.Mentionez ca IF este deja platitoare de TVA insa cei 2 asociati (sot si sotie)ar dori sa-si incheie contracte de munca si sa plateasca CAS,Somaj ,sanatate la salarii.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 18:53, 27 Februarie 2011
Pot ramine IF, dar trebuie sa incheie contracte cu casa de sanatate, unde vor plati 5.5% si cu casa de pensii, unde vor declara un anumit venit, la care vor plati contributii de 31,3%. La casa de sanatate vor trebui sa plateasca si retroactiv, in functie de data la care a fost infiintata IF, pentru sase luni sau cinci ani.
Nu se poate transforma IF-ul in SRL. IF-ul este o entitate fara personalitate juridica si functioneaza in baza OG 44/2008 iar SRL-ul in baza Legii nr. 31/1990 a societatilor comerciale si are personalitate juridica. Pot insa sa functioneze concomitent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum preia o intreprindere individuala un srl dragoman64 dragoman64 am un srl cu activitate comerciala magazin mixt o masina in leasing pot infiinta o intrepridere individuala cu care sa preiau srl srl urmand sa il inchid sa ... (vezi toată discuția)
Transfornare srl in af cargo cargo am un srl (asociat unic) infiintat de 3 ani, cu activitate. Doresc sa-l transform intr-o asociatie familiala, pentru a reduce unele cheltuieli si pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)