am o intreprindere individuala - magazin mixt-fara angajati,si pana acum nu am platit contributie la pensie....eu trebuie sa depun declaratiile astea care se cer pana astazi?..mersi de raspuns!
COMUNICAT Având în vedere ca începând cu data de 1 iulie 2010 au intrat în vigoare prevederile OUG nr.58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.573/2003 privind Codul Fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale, Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale
face următoarele precizări:
..............
Persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, datorează contribuţii individuale de asigurări sociale în cota de 10,5 % din venitul net realizat.
Venitul net realizat este determinat în cazul contabilităţii în partidă simplă, ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile aferente realizării venitului, conform prevederilor Codului Fiscal, iar în cazul normelor anuale de venit este determinat pe baza acestor norme anuale de venit;
Oug 58 pentru pfa
kriss2304
Buna ziua!
Din nou vin cu intrebari pentru ca noile modificari ne baga in ceata. As vrea sa stiu daca mie, ca traducator autorizat si cu contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa
avas
Buna ziua,
Ca PFA cu norma de venit mai trebuie sa depun declaratiile pentru asigurari sociale pentru lunile iulie si august?
Multumesc (vezi toată discuția)