avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme la o cesiune, in legatura cu schimbare sediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme la o cesiune, in legatura cu schimbare sediu

Am termen la jud de serv. pt luni, in legatura cu un dosar de cesiune depus, deja la onrc.Am facut act contitutiv actualizat, act aditional de cesiune, in care am cuprins mai multe lucruri printre care si schimbare sediu, in acelasi judet, dar localitati diferite.Problema: tipa care a cumparat firma are contract de inchiriere pentru vreo 3 luni, pe spatiu, o afacere tip pensiune, urmand sa cumpere acel spatiu cat de curand; proprietarul cladirii, o soc. com. a mai inchirat acest spatiu unei alte societati, prin contract de inchirere, dar ac. soc. nu si-a respectat obligatiile contractuale, de fapt nu a mai prestat activitatea pt. care inchiriase spatiul dar nici la registru nu a radiat punctul de lucru sau sediul, astfel ca la registru apar 2 firme cu aceeasi adresa , aproximativ ( o adresa a propr. iar alta cu ceva adaugat a chiriasului) iar clientei mele proprietarul i-a facut contract de inchiriere pe aceeasi adresa ca si primei firme, care nu face, fizic, nimic, in acel spatiu ( nici nu mai sunt de gasit); a venit cu declaratie pe propria raspundere de la proprietar, cum ca acesta considera contractul incheiat cu prima firma, nu primeste nici o chirie si ca, mai mult, o sa vanda clientei mele spatiul.Cu toate acestea judecatoarea ne-a dat termen.Ce pot face in aceasta situatie? cum vine treaba cu instanta pentru radierea primei firmei, a sediului? nu e oare suficienta declaratia proprietarului ca nu i-a nici o chirie, ca acolo nu e nimeni? ca vrea sa vanda afacerea? sper sa se inteleaga toata aceasta poveste, multumesc1:">
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 10:01, 9 Noiembrie 2007
nu ma ajuta nimeni?:(
legea spune ca fi doua soc com la aceeasi adresa daca spatiul o permite.cate camere are respectivul spatiu? poti reface contractul de inchiriere pe o alta camera decat ce a avut inchiriat anterior proprietarul sau poti face un contract de subinchiriere cu acordul proprietarului cu firma care are acelasi sediu.
De ce nu reziliaza proprietarul contractul de inchiriere ptr neachitarea pretului????????
Asta e solutia. Si oricum, contractul de inchiriere inceteaza prin schimbarea de proprietar, in afara de cazul daca nu s-a prevazut in contract faptul ca respectivul contract continua si in acest caz. Asta trebuie sa ii explici la doamna judecator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma dmdaniel dmdaniel Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o situatie: Am o garsoniera inchiriata cu contract de inchiriere si as dori sa infiintez o firma care sa aiba ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre mine ca p.f. si srl al carei proprietar sunt federica federica De curand mi-am deschis o firma si am incheiat un contract de comodat cu punctul de lucru in apartamentul in care locuiesc si care este proprietatea mea.In ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu social claudelmai82 claudelmai82 Buna ziua. Suntem o sc care are un spatiu de inchiriat. Vechii chiriasi au avut sediul social in acest spatiu. Acum ei doresc sa prelungeasca sediul social pe ... (vezi toată discuția)