avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CAS pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CAS pentru PFA

Cum se aplica prin alte judete OG.58,referitor la plata contributiei la CAS pentru PFA?
Doresc si alte informatii, deoarece ,de la Casa de pensii Hunedoara,mi s-a spus ca,intrucat ,in calitate de persoana autorizata sa desfasoare activitati independente (profesii libere),am o declaratie de asigurare incheiata inca din anul 2004,in baza careia,pana in prezent plateam procentul (31,3% in 2010) aplicat la venitul minim asigurat,NU intru sub incidenta OG.58,adica asigurarea incheiata in 2004 ramane valabila si voi plati asa in continuare,Nu trebuie sa depun noua declaratie de asigurare conforma cu OUG.58 prin care sa platesc 10,5% la venitul net realizat lunar.
Cei care sunteti in aceeasi situatie ca si mine,ce stiti?
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 13:46, 26 August 2010
IN JUDETUL BIHOR E ACELASI LUCRU.......SI LA FEL SI LA CASA DE PENSII......AM REUSIT SA DEPUN DOAR LA SOMAJ,,,,,,DUPA CE M-AM PLIMBAT O ZI INTREAGA
 În vederea evitării dublei impuneri, în baza uneia şi aceleiaşi calităţi (persoana care realizează în mod independent venituri de natură profesională), este exclus ca, pentru aceeaşi lună, să se efectueze o plată a contribuţiei de asigurări sociale pentru declaraţia depusă în baza Legii nr.19/2000 şi o alta pentru declaraţia depusă în baza art.III din OUG nr.58/2010.


*vedeti in dreapta(jos) la documente utile : comunicat Casa de Pensii
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
ContSters109653, utilizator
Intr-adevar declaratia de asigurare pe care am incheiat-o cu casa de pensii in 2004 ESTE declaratie depusa in baza legii nr.19/2000.Desi nu am vazut niciunde scris,ma gandeam ca,aceste declaratii sa nu devina nule de drept din momentul aplicarii OUG.58 si toata lumea sa depuna declaratie lunara la venitul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducator autorizat Norabrigitta Norabrigitta Buna ziua, sunt traducator autorizat si am o mare nelamurire pe tema noii OUG 58. Am platit contributia la sanatate pe intreg anul 2010, am declaratie de ... (vezi toată discuția)
Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)
Pfa - cas si somaj nastase.cris nastase.cris In primul rand vreau sa-mi cer scuze pentru ca revin pe o tema ce a mai fost discutata pe forum si am sa prezint situatia mea poate ma poate lamuri cineva. ... (vezi toată discuția)