avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare de sanatate

daca m-asi duce sa imi fac asigurarea acum sunt obligata sa platesc retroactiv, si pe ce perioada?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:36, 31 August 2010
5 ani retroactiv.
Este prevazut in lege ca trebuie platit pe 5 ani retroactiv sau nu?Multumesc
Da, este prevazut in Legea 95/1996:
Art.259...
(7) Persoanele care au obligaţia de a se asigura şi nu pot dovedi plata contribuţiei sunt obligate, pentru a obţine calitatea de asigurat, să achite contribuţia legală lunară pe ultimii 5 ani, începând cu data primei solicitări de acordare a serviciilor medicale, calculată la salariul de bază minim brut pe ţară în vigoare la data plăţii, sau de la data ultimei plăţi a contribuţiei, respectiv de la data când plata contribuţiei era obligatorie dacă perioada scursă este mai mică de 5 ani, calculându-se majorări de întârziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei la sanatate, retroactiv, la membru af/if laurapiperiu laurapiperiu Tatal meu are de mai multi ani un AF, devenit IF de proiectare in constructii. El lucrează si ca profesor, are carte de muncă. Acum i-a venit acasa o ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate mariacoman mariacoman buna ziua. daca nu sant angajat si nu am nici o sursa de venit sant obligata sa platesc contributie la asigurari de sanatate pe perioada aceasta? stiu ca nu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vizata de cjas mary50 mary50 O persoana care are cam 22ani lucrati,dar in perioada aceasta a avut intrerupere in munca de citva ani si de 2ani si 6 luni lucreaza. Aceasta persoana nu ... (vezi toată discuția)