avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare de sanatate

daca m-asi duce sa imi fac asigurarea acum sunt obligata sa platesc retroactiv, si pe ce perioada?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:36, 31 August 2010
5 ani retroactiv.
Este prevazut in lege ca trebuie platit pe 5 ani retroactiv sau nu?Multumesc
Da, este prevazut in Legea 95/1996:
Art.259...
(7) Persoanele care au obligaţia de a se asigura şi nu pot dovedi plata contribuţiei sunt obligate, pentru a obţine calitatea de asigurat, să achite contribuţia legală lunară pe ultimii 5 ani, începând cu data primei solicitări de acordare a serviciilor medicale, calculată la salariul de bază minim brut pe ţară în vigoare la data plăţii, sau de la data ultimei plăţi a contribuţiei, respectiv de la data când plata contribuţiei era obligatorie dacă perioada scursă este mai mică de 5 ani, calculându-se majorări de întârziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei la sanatate, retroactiv, la membru af/if laurapiperiu laurapiperiu Tatal meu are de mai multi ani un AF, devenit IF de proiectare in constructii. El lucrează si ca profesor, are carte de muncă. Acum i-a venit acasa o ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate mariacoman mariacoman buna ziua. daca nu sant angajat si nu am nici o sursa de venit sant obligata sa platesc contributie la asigurari de sanatate pe perioada aceasta? stiu ca nu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vizata de cjas mary50 mary50 O persoana care are cam 22ani lucrati,dar in perioada aceasta a avut intrerupere in munca de citva ani si de 2ani si 6 luni lucreaza. Aceasta persoana nu ... (vezi toată discuția)