avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... DEFINITIE CONSULAT ONORIFIC
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

DEFINITIE CONSULAT ONORIFIC

Buna ziua!
va rog daca ma puteti lamuri care este definitia consulatului onororific si care este diferenta de consulat.
Ma intereseaza practic daca consulatul onorific se ocupa de acordarea de vize catre tara respectiva, macar in perioada exceptionala in care ambasada tarii respective chiar daca exista, are sistata temporal activitatea cu publicul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anda Mateiu , utilizator 16:26, 27 August 2010
Consulii onorifici vor îndeplini atribuţii consulare care nu implică exercitarea autorităţii de stat. Atribuţiile consulare care implică exercitarea autorităţii de stat, care revin oficiilor consulare de carieră, sunt cele referitoare la cetăţenie, vize şi paşapoarte, stare civilă, transmiteri de acte judiciare şi extrajudiciare, încasarea de taxe consulare pentru serviciile prestate, precum şi orice alte activităţi cu un astfel de caracter.

Consulul onorific poate exercita funcţiile consulare numai după primirea exequaturului de la autorităţile statului de reşedinţă, în afară de situaţiile când acestea îl admit cu titlu provizoriu.
Consulatele onorifice sunt subordonate misiunii diplomatice a României din statul de reşedinţă. Activitatea oficială a consulului onorific este îndrumată şi coordonată de şeful misiunii diplomatice.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patenta consulara si exequaturul Medu Medu Buna seara! Acesta este subiectul pe care vi-l propun. Se gasesc foarte putine materiale pe aceasta tema. Sper sa acceptati provocarea mea! Numai bine! (vezi toată discuția)
Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)