avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Se poate transforma postul de Bibliotecar comunal în ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Se poate transforma postul de Bibliotecar comunal în funcție ...

Se poate transforma postul de Bibliotecar comunal în funcție publică? Ar fi necesar aceasta transformare pentru a putea bibliotecarul sa îndeplinească și sarcini in primărie ce necesita a fi funcționar public. Ex. Ofițer de stare civilă.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 23 Iulie 2021
Autorităţile şi instituţiile publice care au prevăzute în statele de funcţii posturi de natură contractuală, care presupun desfăşurarea unor activităţi ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică au obligația de a stabili funcții publice, acestea ocupându-se în condițiile legii.

In speta, postul de bibliotecar nu poate fi transformat in post de functionar public - ofițer de stare civilă.

Sunt ofițeri de stare civilă:
a) primarii municipiilor, sectoarelor municipiului București, orașelor și comunelor;
b) șefii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare de carieră ale României;
c) comandanții de nave și aeronave;
d) ofițerii de stare civilă desemnați prin ordin al ministrului apărării naționale sau, după caz, al ministrului administrației și internelor, potrivit prevederilor legii.

Primarii și șefii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare de carieră ale României pot delega sau retrage, după caz, exercitarea atribuțiilor de ofițer de stare civilă viceprimarului, secretarului unității administrativ-teritoriale sau altor funcționari publici din aparatul propriu cu competență în acest domeniu, respectiv diplomatului care îndeplinește funcții consulare, unuia dintre funcționarii consulari sau angajații consulari.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie pe vas ContSters116875 ContSters116875 Mai exista in Codul Familiei optiunea de a te casatori pe un vas de croaziera, oficiata de capitanul vasului? Multumesc. (vezi toată discuția)
Casatorie la bordul unei aeronave dan_33 dan_33 Sunt comandant de aeronava si am primit o intrebare putin bizara: se poate, legal, oficia o casatorie civila la bordul aeronavei, de catre comandant? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Lamuriti-ma va rog: copil nascut in strainatate, certificat de nastere romanesc prin consulat ioana d ioana d"arc am un copil nascut in strainatate,are certificat strain dar am fost si la ambasada romaniei din tara respectiva si iam facut certificat romanesc,acum e in tara ... (vezi toată discuția)