avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solicitare divort, partener plecat in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solicitare divort, partener plecat in alta tara

Buna ziua,

Cum trebuie sa procedeze sotia in cazul in care, doreste sa solicite divort sotului, pe cale amiabila, aceasta aflandu-se cu contract de munca in strainatate, iar sotul in tara?
Cuplul este casatorit de 5 ani, nu are copii. Au locuit in apartamentul parintilor sotului. Sotia nu are nici o pretentie materiala de la sot.

Prin lege, poate avea sotul alte pretentii, avand in vedere situatia data?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 08:17, 31 August 2010
prin acord comun nu se poate fara prezenta ambilor.
Da, aceasta e ideea.
Trebuie sa se prezinte obligatoriu celalat sot...
buna ziua.
la divortul pe cale amiabila este obligatorie prezenta ambilor soti, atat la depunerea actiunii cat si in fata instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de la distanta claudiu dan Arghius claudiu dan Arghius sunt despartit in fapt de sotia mea din anul 2006.Avem in comun doi copii care sunt coinstienti de faptul ca nu vom mai fi impreuna.Copii au peste 16 ani. In ... (vezi toată discuția)
Partaj divorÞ IAMANDI CRISTIAN IAMANDI CRISTIAN Bună ziua, 1.În situaţia în care soţii hotărăsc de comun acord să divorţeze pe cale amiabilă, bunurile dobândite în comun în perioada ... (vezi toată discuția)
Divort la notar ramonasava ramonasava buna. sunt casatorita si vrem sa divortam la notar la comun deacord problema e ca eu nu sunt in tara.din cate am inteles el nu poate sa depuna actele de divort ... (vezi toată discuția)