avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parti comune la bloc Y-grecul in care intra scurgerile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parti comune la bloc Y-grecul in care intra scurgerile de la bai

La sesisarea vecinei de al parter ca in baie partea de jos wc zidul are igrasie presedintele asoc. de propr. a adus o echipa de instalatori cu care acre contract pe partile comune. S-a spart zidul/nisa sus spre tavan prin care trece teava comuna si s-a constatat ca Y-grecul (chilot) este fisurat si cand se foloseste apa atat la apartamentele de deasupra fata cat si cel spate se prelinge apa la imbinarea Y-grecului. Initial au spus ca este parte comuna si va suporta asociatia reparatiile
Am permis accesul firmei respective care a spart gresia si partial zidul/nisa si s-a constatat ca Y-grecul care asigura scurgerea aparatemnetlor de la et 1 ( de deasupra , Ap. 79 si 80(eu) poate fi inlocuit doar prin ap. 80 (al meu)
Firma a facut un deviz comun pt inlocuirea Y-grecului , 502 Ron , presedintele si administratorul nu au mai vrut sa vina spunand ca este problema proprietarilor , Ap. 79 si 80(eu) si plata trebuie facuta integral de noi ca proprietari. Ap. 79 a spus ca nu contribuie la deviz , eu fiind "obligata" sa platesc din deviz suma de 300 Ron in care intra inlocuirea Y-grecului 200 Ron si 100 Ron refacerea plafonului,zidului/gresie/faianta.

Firma adusa de Presedinte/Asociatie nu mi-a putut documenta daca Y-grecul care a fost initial proiectat acum 35 de ani si care a fost pus pe conducta verticala comuna de scurgere apa calda/rece , (y-grec in care intra teava de scurgere ap. 70/spate si respectiv ap. 80/fata , este proprietatea proprietarilor fata spate sau este parte comuna .

Am sunat la Primaria Sector 4 , d-na Corina Udeanu si...nu au dept specializat, nu
poate sa imi spuna de unde pot sa obtin un raspuns legal daca Y-grecul este sau nu parte comuna la bloc , in cazul in speta.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Parvu Emilia

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:25, 30 August 2010
In principiu tevile verticale sunt "comune", imbinarea si partea orizontala (oblica) este proprietate privata.

Interventie moderator
Am rugamintea sa folositi butonul editeaza de la mesajul dv. si sa stergeti numele de persoane din mesaj. Contravine regulamentului forumului.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)
Tevi comune ale blocului-sau nu sonya33 sonya33 buna ziua, pe 30.12.08 a venit dimineata la usa mea administratorul blocului cu un instalator motivand k la bucatarie la mine curge apa; eu verificand cu mana ... (vezi toată discuția)
Tevi-bun comun sau nu sonya33 sonya33 buna ziua, pe 30.12.08 a venit dimineata la usa mea administratorul blocului cu un instalator motivand k la bucatarie la mine curge apa; eu verificand cu mana ... (vezi toată discuția)