avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare s.r.l
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare s.r.l

va rog sa ma idrumati sa urmez pasii unei dizolvari a unui s.r.l care detine o cladire
~ Conținut șters la cerere ~
Etapa 1
-Cererea de înregistrare (in original)
- Hotararea AGA de dizolvare a societatii si de numire a lichidatorului
-Declaratia lichidatorului cum ca detine aceasta calitate (in original)
- Specimenul de semnatura al lichidatorului (in original)
-Dovada platii taxelor legale (taxa judiciara de timbru, timbrul judiciar, taxa de registru, taxa de publicare in M.Of. Partea IV)

Etapa 2 Cerere de radiere (original)
-Situatia financiara de lichidare si proiectul de repartizare al activului (copie)
-Raportul lichidatorilor
- Certificatul de inregistrare cu anexele acestuia (in original)
- Certificatul de la Administratia Financiara din care rezulta ca nu exista datorii la bugetul de stat si/sau la contributiile sociale (copie)
-- Dovada platii taxelor legale
lily_1976b a scris:

va rog sa ma idrumati sa urmez pasii unei dizolvari a unui s.r.l care detine o cladire
momentan societatea are acivitatea suspendata si are asociat unic.dizolvare fara lichidare nu se poate?
Ba da se poate, in baza art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.


Art. 235

(1) In societatile in nume colectiv, in comandita simpla si in cele cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, o data cu dizolvarea, cu cvorumul si majoritatea prevazute pentru modificarea actului constitutiv, si modul de lichidare a societatii, atunci cand sunt de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii si cand asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii.

(2) Prin votul unanim al asociatilor se poate hotari si asupra modului in care activele ramase dupa plata creditorilor vor fi impartite intre asociati. In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor, va fi urmata procedura lichidarii prevazuta de prezenta lege.

(3) Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor ramase dupa plata creditorilor are loc la data radierii societatii din registrul comertului.

(4) Registrul va elibera fiecarui asociat un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, in baza caruia asociatul poate proceda la inscrierea bunurilor imobile in cartea funciara.

Daca doriti va schitez in mesaj privat continutul hotararii. BAFTA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare/lichidare srl ContSters284525 ContSters284525 Care mai sunt etapele de dizolvare/lichidare ptr. un Srl cu 2 asociati.Firma a fost suspendata dar nu s-a facut reactivarea ei si a trecut ceva timp de cand au ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate comerciala MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna ziua , In anul 2008 am infiintat impreuna cu sotia o societate comerciala dar in anul 2009 am fost nevoiti sa-i suspendam activitatea datorita ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma Popesku Popesku Buna ziua, fata mea are o firma infiinta in 2010 dar nu a reusit sa faca mare lucru, adica mai nimic. Am incercat sa gasim clienti, am avut un agent vreun an ... (vezi toată discuția)