avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare/lichidare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare/lichidare SRL

Care mai sunt etapele de dizolvare/lichidare ptr. un Srl cu 2 asociati.Firma a fost suspendata dar nu s-a facut reactivarea ei si a trecut ceva timp de cand au trecut cei 3 ani de suspendare.
Exista un model de AGA ptr. acest tip de actiune.
Costuri ?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 18:06, 15 August 2013
S.C. __________________________ S.R.L.
Localitate______________, Judet ________, sector ___
Str. ________ nr. ____, Bl. ___ sc. ___, et. ___, ap. ___
Reg. Com.: J___/_____/_________
CUI: ________



HOTARAREA ASOCIATILOR NR...A
S.C. _____________________ S.R.L



Subsemnatii ......................toate datele , in calitate de asociati ai S.C. ______________________ S.R.L., cu sediul social in localitatea____________judetul _____________, sector ___, Str. _____________ nr. ____, Bl. ___ sc. ___, et. ___, ap. ___, inregistrata la Registrul Comertului din _____________________ sub nr. J_____/____/______, avand CUI ____________, am decis:

Art. 1. Dizolvarea si concomitent lichidarea S.C. _________________ SRL, conform art. 227 alin. 1 litera D si art. 235 din Legea 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, fara numire de lichidator.

Art. 2. Intrucat firma nu detine nici un fel de active si nu are nici datorii catre creditori diversi, sunt de acord si solicit procedura de dizolvare si lichidare fara sa emit nici un fel de pretentie materiala sau financiara.

Art. 3. Se vor achita toate taxele necesare pentru indeplinirea formalitatilor de lichidare a societatii mentionate.


Data: ____________ Semnatura:


Nume, prenume in clar


Se parcurg doua faze -
Etapa I – solicitarea desfiintarii voluntare

Dosarul care trebuie sa contina -hotararea asociatilor,
anexa Word count privind contorul de cuvinte continute de Hotarare
cererea cu mentiunile corespunzatoare
taxa Registrul comertului
daca sunteti administratorul nu mai trebuie delegatie

Etapa 2
Radierea voluntara a firmei
prevede mai multe etape printre care si cele contabile privind bilantul de lichidare

•Cerere de radiere
• Certificatul de inregistrare si anexele acestuia ( original )
• Situatia financiara de lichidare
• Hotararea de repartizare a activelor societatii comerciale ( copie )
• Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
• Imputernicirea persoanei desemnate sa indeplineasca formalitatile legale, daca este cazul, in original ( imputernicire speciala in forma autentica, avocatiala, sau delegatie )
• Dovada achitarii taxelor ( taxa judiciara de timbru in original, timbre judiciare, taxa de registru, tariful de publicare in M.Of. Partea a IV-a daca este cazul ).



violaa a scris:

Care mai sunt etapele de dizolvare/lichidare ptr. un Srl cu 2 asociati.Firma a fost suspendata dar nu s-a facut reactivarea ei si a trecut ceva timp de cand au trecut cei 3 ani de suspendare.

Daca are doi asociati o sa va trebuiasca lichidator. Costuri intre 1000-3000 lei minim.
Modelul AGA este ultima dvoastra problema. Cel mai important este certificatul fiscal cum ca nu aveti datorii la stat.

Exista si solutia sa cedati toate partile sociale catre un singur asociat si cu putin noroc si consultanta buna sa scapati fara lichidator.
Nu exista temei legal ca in cazul in care sunt mai multi asociati trebuie lichidator.
NU exista temei, dar cam asta este practica.
Sunt mai multi asociati? Scurt. Se aproba, cu lichidator.
Nu stiu unde o fi practica asta...am avut de-a face fara falsa modestie cu sute de asemenea situatii, dar inca asa ceva nu am pomenit! Chiat textul legii este fara dubii in acest sens:
ART. 235
(1) În societăţile în nume colectiv, în comandită simplă şi în cele cu răspundere limitată, asociaţii pot hotărî, o dată cu dizolvarea, cu cvorumul şi majoritatea prevăzute pentru modificarea actului constitutiv, şi modul de lichidare a societăţii, atunci când sunt de acord cu privire la repartizarea şi lichidarea patrimoniului societăţii şi când asigură stingerea pasivului sau regularizarea lui în acord cu creditorii.
(2) Prin votul unanim al asociaţilor se poate hotărî şi asupra modului în care activele rămase după plata creditorilor vor fi împărţite între asociaţi. În lipsa acordului unanim privind împărţirea bunurilor, va fi urmată procedura lichidării prevăzută de prezenta lege.
(3) Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor rămase după plata creditorilor are loc la data radierii societăţii din registrul comerţului.
(4) Registrul va elibera fiecărui asociat un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, în baza căruia asociatul poate proceda la înscrierea bunurilor imobile în cartea funciară.

Poate va referiti la prevederile art. 236 din Legea nr. 31/1990, privind societatile comerciale, republicata, abrogat din anul 2006, in care se vorbea de dizolvarea/lichidarea/radierea societatilor comerciale cu asociat unic.
Mai mult decat atat, va rog sa va uitati pe site-ul ONRC pentru a vedea care sunt etapele si actele necesare pentru radiere in conformitate cu art. 235:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Proces verbal dizolvare srl cu doi actionari carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Are cineva un model de p.v. de dizolvare a unui SRL care are doi actionari ? Urmeaza si lichidarea. ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Dizolvare s.r.l lily_1976b lily_1976b va rog sa ma idrumati sa urmez pasii unei dizolvari a unui s.r.l care detine o cladire (vezi toată discuția)