Salut,
Am fost citat intr-o problema.Nu o sa o povestesc acum.Dl politist mi-a zis ca e mica infractiunea,nu am antecedente penale,am recunoscut si am si martori ca am fost batut si eu.In sfarsit,a zis ca pot iesi cu amenda administrativa.Persoana care este vatamata,are certificat medico legal cu 5-6 zile de ingrijiri medicale.
Intrebarea este,daca ies cu amenda administrativa,adica fara cazier,daca mai poate intenta proces civil pt daune morale.Adica daca mai are dreptul sau posibilitatea sa continue sau sa faca recurs la politie sau cum s-o numi,ca nu este multumit de rezolutie.
Vreau sa mai stiu,daca politia,cand imi iau amenda administrativa,daca poate sa mai ma puna sa platesc si daunele morale,etc.
O sa poveste exact cum s-a intamplat ca sa vad ce ma sfatuiti.
Deci mergeam cu masina pe un drum prioritari si s-a bagat o vaca in fata mea.Era sa fac accident.Am ferit-o luand stanga si franand.Vaca m-a vazut,dar se s-a bagat expres si se uita de parca eram obligat.Asta m-a cam enervat.Am depasit-o si am oprit in fata ei.I-am zis ca sa nu mai faca asa ca nu e bine.Se tot ratoia si ma cam injura.M-a enervat si intr-un moment mai slab dintr-un impuls i-am fript una in fata.
Apoi am urcat inapoi in masina si mi-am continuat drumul.Ea ma urmarea,apoi am ajuns la intersectie.In tot acest timp,am vazut-o in oglinda retrovizoare ca vorbea la tel si plangea.Mi-a parut rau ca am facut asta,dar a fost asa pe moment.Nu am lovit femei si nu sunt bataus.Sunt calm de fire.
Ea si-a chemat sotul,prin telefon.Eu nu stiam asta,desi ma gandeam ca poate cheama pe cineva.
La urmatoarea intersectie am oprit la semafor,ea era cu masina in spatele meu,apoi in spatele masinii ei s-a nimerit sa fie o masina de politie.Intre timp,cat asteptam cu geamul deschis,a venit barbati-su,eu nu l-am vazut, si m-a lovit cu pumnii.Sormea era in dreapta mea pe scaunul din fata.S-a pus peste mine incercand sa ma apere.A fost lovita si ea.Pe bancheta din spate mai era o prietena,care a vazut tot ce s-a intamplat.Politia a vazut asta si a intervenit,l-a imobilizat,apoi ne-a luat datele,dar nu am semnat nimic.Apoi politia a plecat.Eu nu aveam decat o umflatura minora ca un cos,sub ochiul stang,iar la sormea nu se vedea nimic.M-am ferit cat de cat,poatesunt si putin mai rezistent la lovituri sau a lovit ala nashpa,ca nu aveam urme.Am zis ca nu e nevoie sa scot certificat medico legal ca a fost chit pe chit si nu se vedeau nici urme.Ma bazam pe martori daca depunea plangere vaca.Dupa o luna m-am trezit cu citatie,vaca depusese plangere penala ca sa fiu tras la raspundere.In plangere a scris doar ca am lovit-o cu un pumn si nu a specificat exact toata intamplarea.Am discutat cu dl politist,care a inteles ca este un caz intamplator si femeia asta e cam insistenta.I-am zis ca recunosc ca am lovit-o si ca imi asum raspunderea si as dori sa facem in asa fel incat sa ma impac cu ea sau sa nu ies cu cazier sau sa umblu prin tribunale.Apoi a aranjat o intalnire sa ne impacam.Vaca mi-a cerut 2mii de euro,apoi a ajuns la 10mii.Va dati seama ca era peste posibilitatile mele si nici nu face atat,nici daca as bate 10 oameni si i-as baga in spital.Nu a vrut sa se impace.I-am zis sa spuna o suma rezonabila dar n-a lasat sub 2000euro,care e totusi mult doar pentru un pumn si o umflatura.Vaca avea certificat medico legal cu 5-6 zile de ingrijiri medicale.Pana la urma am declarat ca am lovit-o,dar ca am fost provocat si ca am fost agresat de barbatisu si eu si sora mea.Sora si martora au declarat ca au auzi si vazut toata discutia si ca am lovit-o din impuls,dupa provocare.
Intre timp au dat declaratii ei doi soti,in care au recunoscut ca a fost lovita sormea,dar nu si eu.
Martora care era cu mine in masina a depus si ea declaratie si sora mea.
Femeia pe care am lovit-o nu vrea sa se impace desi mi-am cerut scuze.E foarte incapatanata si nu vrea sa ne impacam. Ea nu i-a zis barbatului ei ca a venit si mi-a cerut bani.S-a prezentat singura.
Sotul ei cand a aflat ca mi-a cerut bani si ca vreau sa depun plangere impotriva lui si eu si sora mea,s-a suparat pe nevasta-sa si a zis ca vrea sa ne impacam,dar sotia lui nu s-a lasat induplecata.
Pana la urma am depus si eu plangere penala si sora mea,ca am fost agresati de sotul ei.
Acum politaiul e in concediu de odihna 2-3 saptamani si astept sa vad cum decurg lucrurile.Poate va accepta sa isi retraga plangerea.
Dl politist a gasit un proces verbal de constatare a evenimentului cand am fost agresat de sotul ei si era politia la fata locului.Din pacate nu stiu exact ce scrie in el,momentan.
Politaiul a incercat sa ma scoata cu o amenda administrativa deoarece am recunoscut si nu am cazier,nu am alte probleme cu legea,am studii superioare,sunt angajat.Deasemenea mi-a zis ca sunt 2 posibilitati in rezolvarea cazului.
Ori iau si eu amenda administrativa si barbatisu,ori ajungem in instanta,ceea ce nu vreau #-o,dar sa vedem cum evolueaza situatia.
Acum astept rezolutia de la politie,de la procuror sau cine se ocupa si sa vedem daca se intainteaza in instanta.
Vreau sa stiu cam cat ar fi daunele morale si eventual cum credeti ca va decurge cazul!
Va multumesc tututor care m-ati ajutat si ma sfatuiti.
Da. Interesanta speta insa sa nu va doara capul de nimic. sunteti intr-o postura mai buna decat -VACA- deoarece pretentiile lor sunt niste aberatii. Nici o instanta din tara acesta nu-i va acorda daune morale de 2.000 euro pentru un pumn, ori cat de corupta sa fie instanta aceea. pe langa acesta sunt caile de atac in masura in care chiar vreun judecator va acorda acele pagube. Insa si dvs si sora dvs aveti dreptul la aceeasi despagubiri deoarece at-i fost lovit si dvs si sora dvs, mai ales in fata organelor de politi.
In masura in care -vaca- nu-si inceteaza sa renunte la pretentii va propun ca fiecare dintre dvs sa va constituiti parte civila si sa solictati fiecare cate 2.000 euro daune morale de la -vaca- si sa propuneti ca martori in instanta chiari pe organele de politie de la fata locului.
Salut,
In primul rand,iti multumesc pentru mesaj.
Pana acum a cam stationat problema din diferite motive,ba nu erau acasa sotul si sotia pe care am agresat-o.
Ramane sa fie audiati in formulare tipizate.
Martorii lor au fost audiati si afirma in declaratie ca a bagat mana pe geam.
Inculpatul care m-a lovit si pe mine si pe sormea,a scris in declaratie ca a atins-o pe sormea cu verigheta si i-a curs putin sange.
Deci in principiu,daca se ajunge la judecata ar trebui sa raspunda la urmatoarele intrebari:
1. ce cauta el la masina mea daca nu ma cunostea?
2. cum a stiut el unde sunt eu? adica a fost pus sa ma bata si pe mine si pe sormea,pe motiv de razbunare ,care e mai grav decat un gest necugetat ca al meu.
3. odata ce a bagat mana pe geam si a zis ca a lovit-o pe sormea,e clar ca m-a lovit si pe mine ca nu avea nimic cu sormea.
De la politai,care e un om intelegator si a vazut exact situatia (ca -vaca- e dupa bani) mi-a zis ca e posibil sa ne impacam,pentru ca barbatisu a vrut sa ne impacam,dar nu a putut sa o convinga pe nevasta-sa si in al 2-lea rand,s-a inceput urmarirea penala si impotriva lui.
Acum eu sunt parte vatamata si sormea la fel,impotriva lui,iar pe langa asta avem un martor care era cu noi in masina pe bancheta din spate,care a vazut tot scandalul si cauzat de mine si de barbatisu vacii"".
fratele meu a fost imlpicat intr-o altercatie in 2004 si a fost dat in judecata de partea vatamata.incadrarea s-a facut la art 180 lovire si alte violente si sentinta pe linga amenda penala cu suspendare e de daune morale si materiale de 336 milioane.e normala aceasta sentinta ?
Vatamare corporala
radu_i
Aseara am vrut sa merg intr-un club cu prietena.. ajuns aproape de locatie, am parcat regulamentar.. dintr-un BMW X6 s-a dat jos un smecher mare si gras (cu ... (vezi toată discuția)