avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contestatie mutare definitiva functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contestatie mutare definitiva functionari publici

Buna ziua!
Am si eu o intrebare!
Care este calea legala pe care urmeaza sa o parcurg pentru a contesta un act administrativ emis de conducatorul institutiei prin care s-a dispus mutarea definitiva in cadrul altui compartiment a unui functionar public din serviciul meu fara ca mutarea sa aiba la baza motive temeinic justificate, asa cum prevede Legea 188/1999.
In speta cazul este urmatorul: un functionar public din serviciul pe care il coordonez a facut o cerere prin care solicita mutarea definitiva in cadrul altui compartiment fara sa motiveze cauzele pentru care solicita mutarea,. Conducatorul institutiei este de acord cu cererea de mutare, fara sa solicite motivele si emite actul administrativ de modificare a raportului de serviciu.

Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
flori270, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:30, 31 August 2010
puteti contesta la tribunal sectia contencios-administrativ.
nu uitati de procedura prealabila.... :) desi, dupa cum expuneti dvs situatia., ati pierdut dinainte de-a incepe vreun demers. :)
Potrivit prevederilor Legii nr. 554/2004 inainte de a ma adresa instantei de contencios adm-tiv pot face o plangere prealabila la organul ierarhic superior prin care sa solicit revocarea actului adm-tiv , nu?
De ce considerati ca am pierdut inainte de a incepe vreun demers?
flori270 a scris:

In speta cazul este urmatorul: un functionar public din serviciul pe care il coordonez a facut o cerere prin care solicita mutarea definitiva in cadrul altui compartiment fara sa motiveze cauzele pentru care solicita mutarea,. Conducatorul institutiei este de acord cu cererea de mutare, fara sa solicite motivele si emite actul administrativ de modificare a raportului de serviciu.

legea nr. 188/1999
"ART. 91
(1) Mutarea în cadrul autorităţii sau instituţiei publice ori în cadrul altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă ori temporară.
(2) Mutarea definitivă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului. În cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, cu repartizarea postului corespunzător funcţiei deţinute de funcţionarul public. În oricare dintre situaţii este necesar acordul scris al funcţionarului public;
b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, la acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului;
c) în alte situaţii prevăzute de dispoziţiile legale."
cele doua conditii, sunt deja date: in speta, acceptul scris al fct public, si decizia conducatorului autoritatii publice.
Chiar si asa, conform legii nr. 554/2004, "Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
Se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi persoana vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim [/b]printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept."
dumneavoastra, pe unde va regasiti aici? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mutarea definitiva este necesar avizul anfp? gabrielatei gabrielatei VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA PENTRU MUTAREA DEFINITIVA A UNUI FUNCTIONAR PUBLIC IN CADRUL ALTUI COMPARTIMENT, ESTE NECESAR AVIZUL A.N.F.P.? (vezi toată discuția)
Mutare post vacant (functie publica )dintr-un serviciu in alt serviciu viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com cum se poate muta un post vacant ( functie publica) dintr-un serviciu in alt serviciu Ce acte trebuiesc emise si un baza caror articole din L188/1999 (vezi toată discuția)
Transformare post functionar public sonia1978 sonia1978 Sunt functionar public - consilier superior - intr-o primarie de municipiu. Doresc sa trec in cadrul altui compartiment, in care sunt libere doua posturi de ... (vezi toată discuția)