avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am parte la casa unde a locuit tatal meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am parte la casa unde a locuit tatal meu?

Bunici mei au 2 copii,tatal meu si sora lui.Tatal meu a decedat,iar sora lui locuieste in aceea casa impreuna cu bunicii mei.Eu stau cu mama mea in alta parte pentru ca ei sunt divortati dar eu am numele tatalui meu si al bunicilor.Cum pot afla cine e proprietarul si cum pot mostenii ceva? va rog rasp....va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 08:22, 1 Septembrie 2010
dupa ceea ce ati relatat in prezent proprietarii casei sunt bunicii dvs.dupa decesul dansilor aveti dreptul la 1/2 din casa. asta cu conditia ca bunicii sa nu vanda casa matusii dvs in timpul vietii dansilor.
Ref. la proprietarul imbilului
Puteti afla proprietarul solicitand un extras de carte funciara in baza unei cereri adresate asitentului-registrator de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara sau solicitand datele din Registrul agricol de la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde se afla imobilul.
Daca tatal dvs. a locuit undeva, la tara, va puteti adresa primariei localitatii unde a decedat si sa solicitati Anexa 24; in acest fel veti afla cine sunt mostenitorii si ce proprietati au ramas de pe urma tatalui dvs.
sdianaviolina a scris:

Daca tatal dvs. a locuit undeva, la tara, va puteti adresa primariei localitatii unde a decedat si sa solicitati Anexa 24; in acest fel veti afla cine sunt mostenitorii si ce proprietati au ramas de pe urma tatalui dvs.

D-le avocat,
Va rog sa-mi spuneti din ce act normativ face parte Anexa 24 si la ce se refera.
M-am dus la agentul agricol si i-am cerut anexa. Nu a stiut despre ce anexa este vorba. Mi-a spus ca locuintele sunt evidentiate in Registrul agricol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema este asa: bunica mea proprietara, bunic decedat! avea doi ... CristinaP90 CristinaP90 Problema este asa:Bunica mea proprietara,bunic decedat!Avea doi copii Tatal meu si sora lui.Tatal meu a decedat inaintea bunicii.Am ramas eu si mama (fiind ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)