avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Evacuare chirias
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Evacuare chirias

Reprezint o Societate Comerciala pe actiuni si am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial cu un SRL.
Chiriasul nu doreste sa mai plateasca chiria, iar eu as dori sa inchiriez la o alta persoana juridica.
Pana atunci insa, conform contractului de inchiriere in vigoare am 2 clauze care imi permit sa il evacuez.
Nelamurirea mea este daca cele 2 clauze pot fi coroborate in vreun fel.
Mentionez ca ceea ce ma intereseaza este sa il pot evacua pe chirias fara a ajunge in justitie si in cazul in care nu imi plateste chiria la zi sa pot acoperi daunele din chiria platita in avansat de el pe 2 luni.

Clauzele sunt urmatorele: "Neplata chiriei in termen de 30 de zile, cu penalitatile prevazute la art.2 de la data cand aceasta devine exigibila, conduce la rezilierea de drept a prezentului contract si evacuarea spatiului ocupat, in urmatoarele 30 de zile, fara nici o alta formalitate juridica, in masura in care nu se efectueaza plata in acest ultim termen de 30 de zile, cu penalitatile la zi"

si "In cazul in care chiriasul nu notifica proprietarul ca preconizeaza sa elibereze spatiul inchiriat inaintea expirarii preavizului de 60 de zile, acesta pierde contravaloarea chiriei platite pe 2 luni in avans".

Il pot evacua pe chirias si sa raman cu avansul platit pe 2 luni in avans?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:54, 1 Septembrie 2010
chiriasul nu poate fi evacuat decat in baza unei hotarari judecatoresti, chiar daca exista acea clauza in contract.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial (magazin stradal) ipotecat la banca catalin_iliescu catalin_iliescu Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Doresc sa inchiriez un spatiu comercial care ipotecat la banca. Propietarul spatiului este persoana ... (vezi toată discuția)