avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contribuii PFA pensionar
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contribuii PFA pensionar

O persoana cu PFA care de trei luni este in pensie pentru limita de varsta, dar continua activitatea, mai trebuie sa depuna declaratia de CAS? conform COMUNICATULUI CNPAS,
"Având în vedere ca începând cu data de 1 iulie 2010 au intrat în vigoare prevederile OUG nr.58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.573/2003 privind Codul Fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale, Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale face următoarele precizări:
În vederea evitării dublei impuneri, în baza uneia şi aceleiaşi calităţi (persoana care realizează în mod independent venituri de natură profesională), este exclus ca, pentru aceeaşi lună, să se efectueze o plată a contribuţiei de asigurări sociale pentru declaraţia depusă în baza Legii nr.19/2000 şi o alta pentru declaraţia depusă în baza art.III din OUG nr.58/2010."

Ce se intelege de aici??
Dar oare somaj mai trebuie platit din moment ce este pensionar??!!!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihail ch. , utilizator 13:45, 5 Septembrie 2010
Ca PFA - pensionar nu trebuie sa platiti somaj si pensii. Obligatorie e doar sanatatea. Si binenteseles impozitul pe venit.

Dar pana sa deveniti pensionar ati cotizat conform legii? Atentie sa nu va vina sume de plata restante.
Multumesc de raspuns. Da, a platit CAS conf. legii 19/2000 avand de fapt un contract incheiat cu Casa de pensii judeteana, si de 3 luni are Decizia de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducator autorizat Norabrigitta Norabrigitta Buna ziua, sunt traducator autorizat si am o mare nelamurire pe tema noii OUG 58. Am platit contributia la sanatate pe intreg anul 2010, am declaratie de ... (vezi toată discuția)
Medic familie- ordonanta 58/2010 catalin_rabuga catalin_rabuga medicii de familie , CMI , isi platesc toate taxele de ani de zile. din ce spune contabila mea nu este nevoie de depunerea declartiei pentru pensii si doar ... (vezi toată discuția)
Cas pentru pfa camicami camicami Cum se aplica prin alte judete OG.58,referitor la plata contributiei la CAS pentru PFA? Doresc si alte informatii, deoarece ,de la Casa de pensii ... (vezi toată discuția)