avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in acest timp am cumparat un teren si fostul sot a ridicat o casa mai mult cu forte proprii decit cu ajutoare. Totodata in timpul casatoriei, fostul sot a vindut o garsoniera proprietate personala si ne-am cumparat un apartament cu doua camerea, apoi peste 2 ani l-am vindut si am cumparat unul cu trei camere.Intrebarea mea este in cazul partajului cum se imparte apartamentul si casa cu terenul de la tara ? Se tine cont de faptul ca am copiii in intretinere ? Mentionez ca in timpul casatoriei el a lucrat in strainatate 1 an si banii aceia au contribuit la cumpararea terenului si a apartamentului.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 17:04, 3 Septembrie 2010
Da, dar sub aspect psihologic instantele mai ajuta mamele in acest caz.
Depinde de foarte multe lucruri...
Are si ea o aparare de care poate uza...si care sa o poata ajuta...

avocat Claudiu Lascoschi
bunurile se vor imparti 1/2 la fiecare din cei doi soti.
buna ziua.
in procesul de partaj se va tine cont de contributia sotilor la achizitionarea bunurilor comune.
daca sotul va dovedi ca a avut o contributie superioara dvs. in acest sens, are sanse sa i se atribuie o mare parte din bunuri cu obligatia sa de a va plati sulta.
depinde foarte mult de probatoriul administrat in cauza ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati- partaj isabella99 isabella99 sunt casatorita,am un apartament pe numele meu dar pe contract e trecut ca fiind bun comun cu sotul si un altul luat cu credit ipotecar dar doar pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei. thesnowman thesnowman Buna seara. As dori sa supun atentiei un caz de partaj. Cei doi soti locuiesc in apartamentul sotiei mostenit de catre aceasta in timpul casatoriei. Sotia ... (vezi toată discuția)
Partaj bisoc liviu bisoc liviu as dori sa stiu daca pentru parasire de domiciliu sau daca pentru infideliate pot pierde partajul bunurilor sau sa ne afecteze cumva. si daca bunurile luate ... (vezi toată discuția)