avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SPARGERE PERETE IN APT.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SPARGERE PERETE IN APT.

vreau sa sparg un perete in bucatarie si sa-mi fac iesire in balcon ( desteptul de arhitect care a facut blocul mi-a facut balconul la dormitor ). ce aprobari imi trebuie - stiu ca este necesar acordul vecinilor dar altceva ? este destul de urgent si as aprecia un raspuns de specialitate daca se poate .
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 17:02, 26 Ianuarie 2008
nu ai nevoie de acordul vecinilor, ei nu sunt nici specialisti in siguranta constructiilor si nici nu sunt afectati nici intr-un fel de modificarile dv. interioare.
pentru a putea executa aceasta lucrare esential este sa nu fie afectata structura de rezistenta a cladirii (pentru asta va trebui avizat proiectul de un structurist autorizat)
pentru executatea lucrarii va va trebui o autorizatie de construire. pentru obtinerea acesteia trebuie sa urmati pasii urmatori:
1. luati legatura cu un proiectant care va face o schita cu lucrarea care urmeaza sa o faceti (de preferat ar fi proiectantul initial al cladirii)
2. mergeti la primarie cu schita respectiva, actele de proprietate, cerere si le depuneti in vederea obtinerii certificatului de urbanism
3. in certificatul de urbanism va vor fi specificate anumite conditii, avize sau acorduri pe care impreuna cu proiectul lucrarii si cu acest certificat le depuneti la primarie pentru obtinerea autorizatiei de construire
4. dupa obtinerea autorizatiei efectuati lucrarea si la finalul acesteia mergeti sa luati procesul verbal de receptie a lucrarii (tot in cadrul serviciului de urbanism al primariei)
succes.
p.s. ce inseamna urgent pt dv.? in cel mai fericit caz veti putea incepe lucrarea peste 90 de zile.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca este urgent incepti constructia imediat si ocupati-va de autorizatia de constructie in timpul constructie. Suntem cetateni ai Romaniei, totul este posibil !
Aveti nevoie de autorizatie de constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bloc fara balcon claudiumn86 claudiumn86 Buna ziua, As dori sa aflu de la dumneavoastra daca ati auzit de posibilitatea construirii de balcoane pe o partea a blocului, de la parter pana la ... (vezi toată discuția)
Constructie balcon-terasa Rhadu Rhadu buna ziua,locuiesc intr-o vila,constructie noua,la mansrda.as dorii sa \"construiesc\" un balcon.as dorii sa stiu daca se poate face asa o constructie , si ce ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie de proprietari paulpaulion paulpaulion Am urmatoarea situatie : De citiva ani, vecinul de la parterul blocului si-a instalat centrala termica pe combustibil solid in spatiul de sub balconul meu ... (vezi toată discuția)