avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constructie balcon-terasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constructie balcon-terasa

buna ziua,locuiesc intr-o vila,constructie noua,la mansrda.as dorii sa "construiesc" un balcon.as dorii sa stiu daca se poate face asa o constructie , si ce autorizatii sunt necesare.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:17, 22 Martie 2009
dat fiind faptul ca este o vila noua, luati legatura cu firma constructoare si va va indruma catre arhitectul structurist. acesta este cel mai indreptatit sa va informeze despre posibilitatea unei astfel de constructii aditionale, si va poate indruma cel mai bine catre toate institutiile abilitate in vederea aprobarii proiectului pe care-l va intocmi, daca este posibila lucrarea
În primul rând trebuie să aveţi acordul asociaţiei de proprietari din blocul-vilă în care locuiţi, deoarece certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire se dau pe Asociaţia de Proprietari şi nu pe numele dv.
După ce aveţi acest acord, mergeţi la Primăria de care aparţineţi, completaţi nişte formulare pentru eliberarea certificatului de urbanism, luaţi apoi legătura cu un proiectant pentru a vă elabora proiectul ce trebuie să fie vizat de proiectantul iniţial, apoi d.p.d.v. al rezistenţei etc. Veţi merge apoi la toţi furnizorii de utilităţi: apă, energie electrică, gaz, telefon, CET pentru a-şi da avizul executării lucrărilor, în sensul că acea lucrare nu "deranjează" reţelele...
Cu proiectul avizat de toată lumea mergeţi din nou la Primărie pentru a-l depune în vederea obţinerii autorizaţiei de construire. După ce o obţineţi trebuie să procedaţi la efectuarea lucrării, conform proiectului avizat. Trebuie să angajaţi diriginte de şantier care să supervizeze executarea lucrărilor, conform proiectului. În final, se va semna PV de recepţie, iar apoi PV de dare în folosinţă definitivă, după regularizarea taxelor de avize şi autorizaţii, care se va intabula în cartea funciară.
Vă trebuie bani, nervi de oţel şi buzunare pline pentru a putea suporta toate cheltuielile ocazionate de avize, autorizaţii şi lucrarea în sine...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! probleme probleme As dorii daca se poate sa fiu si eu informata despre construirea imobilelor.Ce acte sunt necesare pt construirea unei case si la ce valoare ma pot duce ... (vezi toată discuția)
Spargere perete in apt. casandralin casandralin vreau sa sparg un perete in bucatarie si sa-mi fac iesire in balcon ( desteptul de arhitect care a facut blocul mi-a facut balconul la dormitor ). ce aprobari ... (vezi toată discuția)
Cand e nevoie de diriginte de santier? cristinamariav cristinamariav Urmeaza sa incep in primavara constructia unui obiectiv civil, localizat in mediu rural, compus din: - gard -grajd cai - fanar - casa familiala ... (vezi toată discuția)