avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau testament?

Buna ziua,
Bunica si tatal meu sunt proprietari 50-50 la un apartament dupa ce s-a facut succesiunea dupa bunicul meu ( tatal meu fiind singurul copil al lor).
In cazul in care bunica ar vrea sa-mi cedeze partea ei mie ( singurul nepot) care ar fi actul pe care sa nu-l poate ataca tatal meu?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 22:22, 3 Septembrie 2010
DContract de vanzare a cotei parti din bunul dobandit in calitate de mostenitor si coproprietar.
Am uitat sa mentionez ca bunica mea nu vrea sa afle tatal meu acest lucru si din cate stiu eu contractul de vanzare-cumparare ar modifica actul initial cel de succesiune.

As vrea sa stiu daca certificatul de mostenire ( actul existent in momentul de fata) se schimba ( ca act) si cat ar costa contractul de v-c pt o parte dintr-un imobil (orientativ de la ... la).

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
lucille21, utilizator
Cea mai sigura varianta este vanzare -cumpararea cotei de 1/2 din imobil si veti ramane in indiviziune cu tatal dvs. pe avest imobil, iar cand veti dori, va puteti valorifica dreptul prin partajul acestui imobil, urmand ca cine ramane in apartament sa-l despagubeasca pe celalalt cu contravaloarea cotei lui.
Bunica poate sa va vanda cota fara acordul tatalui- pentru ca vinde doar cota sa din certificatul de mostenitor.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
De acord şi bine aţi venit din vacanţă.
Da, vanzarea-cumpararea este preferabila insa orice act se poate ataca in justitie.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Testament favorabil nepoatei ContSters27400 ContSters27400 Bunica, avand varsta de 85 ani, doreste sa lase prin testament partea de casa pe care o are in proprietate, nepoatei, privandu-l de dreptul mostenirii pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire petrolul30 petrolul30 Buna ziua, Am si eu o problema de lamurit, daca ma puteti ajuta. Bunicul meu are 2 copii: baiat (tatal meu) si fata. Bunica mea a murit de mult timp. ... (vezi toată discuția)
Succesiunea baciu mihaela baciu mihaela vreau sa stiu ce se poate face in cazul in care un mostenitor nu vrea sa se prezinte la succesiune! dar sa va prezint cazul meu mama mea a decedat acum o ... (vezi toată discuția)