avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau testament?

Buna ziua,
Bunica si tatal meu sunt proprietari 50-50 la un apartament dupa ce s-a facut succesiunea dupa bunicul meu ( tatal meu fiind singurul copil al lor).
In cazul in care bunica ar vrea sa-mi cedeze partea ei mie ( singurul nepot) care ar fi actul pe care sa nu-l poate ataca tatal meu?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 22:22, 3 Septembrie 2010
Sa va faca o donatie cu clauza de intretinere. Sau o simpla donatie asupra partii pe care o are . Tatal dvs. nu poate afla decat daca va plati impozitul sau daca ii va trebui un certificat fiscal.
Taxele la notar ar fi mai mici. Contractul de donatie este cel mai tare , de principiu, irevocabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament favorabil nepoatei ContSters27400 ContSters27400 Bunica, avand varsta de 85 ani, doreste sa lase prin testament partea de casa pe care o are in proprietate, nepoatei, privandu-l de dreptul mostenirii pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire petrolul30 petrolul30 Buna ziua, Am si eu o problema de lamurit, daca ma puteti ajuta. Bunicul meu are 2 copii: baiat (tatal meu) si fata. Bunica mea a murit de mult timp. ... (vezi toată discuția)
Succesiunea baciu mihaela baciu mihaela vreau sa stiu ce se poate face in cazul in care un mostenitor nu vrea sa se prezinte la succesiune! dar sa va prezint cazul meu mama mea a decedat acum o ... (vezi toată discuția)