avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare intre mine si fiul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare intre mine si fiul meu

deoarece am mari probleme de sanatate as dori sa vand casa fiului meu.
as vrea sa stipulez in contract sa nu pot fi data afara din casa atat cat traiesc si el sa nu o poata vanda sau sa o inchirieze fara acordul meu.
daca fereasca D-zeu s-ar intampla ceva cu el si eu as fi in viata casa sa-mi fie reincredintata mie pana la decesul meu ( ca sa am unde locui )
acum nu este casatorit dar stiu ca dupa moartea cuiva bunurile trec la mostenitori ( sotie, copii ).
va rog ajutati-ma si spuneti-mi cum trebuie sa procedez.
va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 20:04, 7 Martie 2011
va duceti la notar si faceti contract de vanzare cumparare cu drept de habitatie viagera (al dvs) ,care va confera dreptul de a locui in acea casa pana la deces, iar cumparatorul va intra in drepturi dupa.
puteti face acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager sau drept de habitatie viagera. astfel va asigurati ca ramaneti in casa pana la deces.
daca fiul se casatoreste si apoi decedeaza, mostenitori sunteti dvs si sotia. daca se casatoreste , are copii si decedeaza, mostenitori sunt copiii si sotia. insa, chiar daca decedeaza dvs nu puteti fi data afara din casa indiferent cine il mosteneste
In afara de uzufruct viager, cred ca ar fi indicat sa stipulati si o clauza de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cata_23 cata_23 Buna ziua , As avea urmatoarea problema. Traiesc cu un barbat in concubinaj,el are un baiat dintr-o casatorie anterioara. Mama lui are o casa si ar vrea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct... ili47 ili47 am o casa in care locuieste copilul meu ,asi dori ca sa trec pe fiul meu si sotia ei cu drept de uzufruct viager iar casa ramana a mea . se poate ? care sunt ... (vezi toată discuția)