avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari, in calitate de parata, in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari, in calitate de parata, in proces cu RADET- ul

Asociatia de Proprietari a primit citatie ca parata, in proces cu RADET- ul, obiectul dosarului fiind somatie de plata pentru restantele neplatite din 2006 pentru energia termica furnizata.

Imi este clar ca procesul este pierdut din start: da, Asociatia are de platit aceste restante! Dar nu are bani nici in urmatoarea perioada pentru a le plati!

Intrebare: Este mai bine sa se prezinte cineva din Comitet ori presedintele Asociatiei la proces sau nu? Ce riscuri/ consecinte exista in caz de prezentare sau neprezentare?

Va rog sa imi dati un sfat!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 22:48, 4 Septembrie 2010
Este bine sa va prezentati in instanta. Puteti solicita un termen pentru a studia dosarul, pentru a va pregati apararea, pentru a negocia cu furnizorul un grafic de esalonare...
Neprezentarea in instanta a asociatiei este in favoarea furnizorului.
Neprezentarea la procesul cu RADET nu va fi o nota buna pentru asociatie, iar judecatorul va tine cont de scaderea "notei la purtare".
Asa cum spunea si dl. Adrian,. mergeti la proces, solicitati o amanare, dupa care mergeti la RADET, inscrieti-va in audienta si acolo incercati incheierea unui acord de esalonare. Inainte sa semnati, va sfatuiesc sa convocati o adunare generala in care sa-i informati pe oameni, tinand cont ca este vorba de niste sume suplimentare fata de cotele de intretinere. In functie de cat de mare este datoria catre RADET, este posibil sa se ajunga chiar si la 150-160 lei de apartament.
Datoria catre RADET de unde rezulta: restantieri sau delapidare?
@adriantot
@armenteros

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi:bow:
Le voi urma:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata esalonata a datoriei la radet floricasalaytah floricasalaytah Blocul nostru are o datorie de 40.000 la RADET. Aceasta datorie este din cauza fostului administrator si a catorva rauplatnici din bloc. Am semnat un ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)