avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie rezolutie procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie rezolutie procuror

Daca o rezolutie data de procuror intr-un dosar penal este contestata, acelasi procuror reanalizeaza dosarul ?
Care este termenul in care se da raspuns unei rezolutii contestate?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 22:03, 8 Septembrie 2010
Ordonanta a fost dispusa intr-un dosar in care au fost cercetate : un notar, un avocat si un faptuitor persoana fizica .
In contestatie am motivat faptul ca : soluţia atacată este greşită şi în întreg şi pe părţile componente ale dispozitivului întregit cu considerentele, după cum urmează : - Actele falsificate în timpul întocmirii acestora de către notarul public şi de către avocat nu au fost întocmite din iniţiativa acestora, ci la instigarea principalului falsificator numitul x. Competenta conform art 25 CP ramane in continuare cea a Parchetului de pe langa Curtea de Apel
- Considerarea faptelor săvârşite de notar şi de avocat ca lipsite de pericol social şi implicit de importanţă socială cu argumentarea doar pentru avocat că mutarea sediului societăţii nu prejudiciază părţile, că nu s-a dovedit o vătămare certă , în timp ce pentru notar nu există nici un argument explicit este nelegală, netemeinică şi neconvingătoare.

Sunt sanse ca aceasta ordonanta sa fie revizuita?
Nu, nu este corect calculul.
Ati depus deci in termen plangerea impotiva ordonantei procurorului in data de 11.08., bun., dar acum calculati 20 de zile de la data la care acesta primeste plangerea dvs., adica de la data la care primiti dvs. confirmarea aveti o data acolo pe confirmare cand s-a primit.
Daca procurorul ierahic superior nu solutioneaza in termen de 20 de zile de la primire, termenul de declarare la instanta ( 20 de zile) se calculeaza de la data la care au expirat cele 20 de zile .
Acum ati inteles?
Sper ca da, ca mai clar nu stiu cum sa va explic :sorry:
Personal nu ma pot pronunta in conditiile in care nu am piesele dosarului respectiv in fata.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Da , acum imi este clarificata calcularea termenului. Eu am consultat si Codul penal dar nu este prezentat explicit pentru cei necunoscatori , in speta cum sunt eu, in materie de drept.
Va multumesc pentru lamuriri.
Cu stima
Plangerea la parchet are data de primire pe confirmare 12.08.
Daca am inteles bine se aduna din data de 12.08 + 20 de zile. Pana la data preyenta nu am primit nici un raspuns la contestatia formulata.
Pot actiona in instanta?
Cu stima
Da puteti formula plangerea la instanta, termenul in care trebuia sa primiti raspuns a expirat de pe data de 02.09.( prima si ultima nu se iau in calcul- 20 de zile libere), de aceea ultima zi a fost 02.09.

Alte discuții în legătură

Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)
Solicitare lamurire termen procedura. plangere impotriva rezolutiei procurorului. giv giv Buna ziua! Doresc sa ma consult cu dumneavoastra in urmatoarea problema. O persoana este anchetata penal. Procurorul ii comunica rezolutia sa pe data de ... (vezi toată discuția)
Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie adinita adinita O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus ... (vezi toată discuția)