avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contributie conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contributie conventie civila

As dori sa stiu daca pe linga impozitul de 16% mai trebuie sa platesc si alte contributii.Mentionez ca detin un contract de conventie civila.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 23:20, 8 Septembrie 2010
In cazul unei conventii civile, activitatea poate fi reconsiderata activitate dependenta conform art. I, pct. 2.1. Platitorul de venit trebuie sa calculeze toate contributiile datorate ca si in cazul unui salariat.
Daca... conventia civila implica o persoana care desfasoara activitati independente aceasta se impune cu 16 % impozit pe venitul net si cu cota de 16,5% contributii individuale conform OUG 58/2010 si L95/2006.

ALTFEL:
- se intampla conform celor prezentate de dl G. David.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se datoreaza contrib.individ.la conventii civile VENTY VENTY va rog, as vrea sa stiu daca am contract de munca si mai am incheiat o conventie civila cu o alta firma pentru care mi se retine numai 16% impozit ... (vezi toată discuția)
Contracte de mandat, conventiile civile adriana.karageorge adriana.karageorge sunt activitati dependente sau independente conform Codului Fiscal??? multumesc. (vezi toată discuția)
Conventii in baza codului civil lianamic lianamic Ce obligatii de plata decurg din incheierea unei conventii civile de prestari servicii? Numai impozit, sau toate contributiile sociale platite si de angajat si ... (vezi toată discuția)