avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai este nevoie de vreun inscris
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai este nevoie de vreun inscris

Buna ziua,

In conditiile art.68 alin.(5) C.pr.civ. "Asistarea de catre avocat nu este ceruta doctorilor sau licentiatilor in drept cand ei sunt mandatari in pricinile sotului sau rudelor pana la al patrulea grad inclusiv". In conformitate cu art.12 din statutul profesiei de consilier juridic "Consilierul juridic poate reprezenta gratuit in justitie rudele sale, ale sotului/sotiei, pana la gradul IV inclusiv".
Fata de aceste prevederi,daca un consilier juridic doreste sa o reprezinte in instanta pe sotia sa, intr-o actiune de contencios, restituire taxa de prima inmatriculare, mai este nevoie de procura ori alt inscris doveditor al calitatii de reprezentant?
Sau este suficient certificatul de casatorie si diploma de licenta in drept.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: allexandru83 , utilizator 12:38, 26 Octombrie 2010
da, aveti nevoie de mandat din partea sotiei. Articolele aratate de dvs. se refera la altceva si anume la faptul ca cei mentionati de lege pot pune concluzii in instanta fara a mai fi nevoiti sa angajeze avocat .
Oricine poate reprezenta o persoana daca are mandat dar nu poate pune concluzii pe fondul cauzei.
In acest caz procura trebuie sa imbrace forma autentica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare ruda de catre licentiat in drept MARIKO9 MARIKO9 As dori sa reprezint o ruda in instanta si as vrea sa stiu care e procedura. Pentru studierea dosarului inainte de primul termen am nevoie de o procura ... (vezi toată discuția)
Reprezentare juridica parabola parabola Buna! In Statutul consilierului juridic scrie: Art. 12. - Consilierul juridic poate reprezenta gratuit in justiţie rudele sale, ale soţului/soţiei, pană la ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta o ruda in instanta? lylygry lylygry eu in calitate de fiica il pot reprezenta in instanta pe tatal meu pe baza unei procuri notariale? dar pe bunica mea? va rog, daca puteti, sa imi ... (vezi toată discuția)