avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare firma SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare firma SRL

Buna ziua, am o nedumerire legata de infiintarea unei firme SRL .
Firma va oferi servicii de hosting.
M-ar interesa cat as plati pe luna toate platile ( CAS, impozit forfetar, etc .. ) daca firma va va avea pe luna un venit de 300 lei.
Eu ca si detinator de firma sunt obligat sa ma si angajez ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 16:31, 5 Septembrie 2010
Ori infiintat firma SRL, ori PF sau INd. Individuala,hotariti-va :hm:
platile nu sunt aceleasi:D
SRL plateste impozit pe forfetar sau pe profit depinde ce profit relalizeaza si daca are angajati toate platile la stat,dupa ei.
Ca Pfa platiti impoz. 16% dupa venit realizat.si toate contributiile la stat cf. OUG 58/2010.
impozitul minim nu se plateste in anul de infiintare, asadar veti plati impozit pe profit 16%.
administratorul nu este obligat sa fie angajat cu contract ind. de munca.
in aceste conditii, ca asociat al srl-ului, va trebui sa va asigurati la casa de pensii, daca nu sunteti deja salariatul altei firme.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
danike, utilizator
LegendKiller0507 a scris:

Buna ziua, am o nedumerire legata de infiintarea unei firme SRL .
Firma va oferi servicii de hosting.
M-ar interesa cat as plati pe luna toate platile ( CAS, impozit forfetar, etc .. ) daca firma va va avea pe luna un venit de 300 lei.
Eu ca si detinator de firma sunt obligat sa ma si angajez ?

Multumesc.

In cazul unui SRL, fara angajati nu trebuie sa platiti contributii salariale. Presupun ca firma o sa aibe si cheltuieli si tb sa tineti cont de asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite srl pascaadryan pascaadryan buna ziua, as dori sa deschid o societate dar nimeni nu reuseste sa-mi raspunda clar la urmatoarele intrebari: 1)Ce taxe si impozite trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri impozit forfetar ramiha ramiha Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL si am o nelamurire in privinta impozitului pe care il voi plati:: Firma va fi microintreprindere, platind impozit ... (vezi toată discuția)