avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,

Eu si sotul divortam prin comun acord, nu avem copii, suntem chemati pe 29 septembrie 2010. Eu nu ma pot prezenta. Cum pot proceda? Sa angajez avocat sa se prezinte in locul meu, sau sa deleg pe cineva (prietena, ruda etc).Cat costa aproximativ sa platesc un avocat pentru asta?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ro_red_rosu , utilizator 09:05, 7 Septembrie 2010
sa inteleg ca va mai exista un termen dat de judecator pentru impacare?
ati scris ca divortati prin acord.
in calitate de parat, nu sunteti obligata sa va prezentati. depuneti o intampinare in care sa scrieti ca sunteti de acord cu divortul si cereti sa se judece in lipsa.
daca nu depuneti intampinare si nu va prezentati la primul termen, se va amana, veti incepe sa va judecati de la al doilea termen
Ba da puteţi să trimiteţi un avocat pe care mai întâi trebuie să-l angajaţi.
Dacă aţi făcut cererea de divorţ prin acordul părţilor trebuie să fiţi prezentă personal, nu se poate numai avocatul dacă n u are procură specială.
Nu ştiu dacă aveţi bunuri comune, dar v-aş recomanda să discutaţi cu avocaţii în vederea încheierii unei tranzacţii pe care să o valorificaţi în acţiunea de divorţ, câştigaţi timp, bani şi nu mai treceţi prin stress. Acest lucru se poate numai atunci când soţii se înţeleg în privinţa împărţelii.
daca depun intimpinare ca sunt de acord, mai exista termen de impacare, in cazul in care divortul e de comun acord si suntem amandoi de acord la primul termen?
se prea poate sa va divorteze la primul termen daca sustineti si in fata instantei ca sunteti de acord amandoi cu divortul, avand in vedere ca nu aveti copii

Alte discuții în legătură

Intampinare la divort florentina_radeanu florentina_radeanu De curand am primit citatia in procesul de divort, in care este mentionat faptul ca, in termen de 5 zile trebuie sa depun la Tribunal o INTAMPINARE. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Prezenta proces divort ro_red_rosu ro_red_rosu Eu si sotul meu divortam prin comun acord, suntem casatoriti de 10 ani, nu avem copii, avem prima infatisare pe 29 septembrie. Sotul este reclamant iar eu ... (vezi toată discuția)
Model intimpinare ro_red_rosu ro_red_rosu Buna ziua, Trebuie sa depun intimpinare la judecatorie pentru divort comun acord, sotul e reclamant si eu parat, si nu stiu cum sa o formulez. Va rog , ma ... (vezi toată discuția)