avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Am si eu o nelamurire,dupa concediul post-natal am voie sa imi i-au concediu fara plata?Daca da la cate zile am dreptul,specificand ca sunt asistenta medicala.Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: valiflori@yahoo.ro , utilizator 16:54, 6 Septembrie 2010
Potrivit CCM la nivel de ramura sanitara, in art. 43(1) se stipuleaza ca :
Contractul individual de muncă poate fi suspendat prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată, pentru studii sau pentru interese personale după cum urmează:
a) până la 90 de zile calendaristice pe an pentru situaţii personale sau studiu;
b) până la 12 luni pentru angajare în străinătate;
c) pentru alte situaţii, cu avizul organizaţiilor sindicale.
In alin.2 este precizat faptul ca, în toate cazurile menţionate mai sus se va solicita anterior aprobării cererii de concediu fără plată avizul reprezentanţilor organizaţiilor sindicale afiliate organizaţiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de muncă.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu fara plata mona78_bz mona78_bz Buna ziua ! Doresc sa stiu daca in cazul in care lucrez in cadrul Ministerului Sanatatii (spital) , am dreptul la concediu fara plata daca seful de sectie nu ... (vezi toată discuția)
Cfp melcsy melcsy daca salariatul deja anul acesta a fost in concediu fara plata trimis de catre angajator 15 zile in ianuarie, anul acesta mai poate sa mearga in CFP la cererea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar spidy spidy salutare am tot citit aici pe forum despre concediu fara salar dar nu am gasit ceva ce sa ma ajute pe mine.Mama mea lucreaza in cadru unui spital municipal din ... (vezi toată discuția)