avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la concediu fara plata

Buna ziua !
Doresc sa stiu daca in cazul in care lucrez in cadrul Ministerului Sanatatii (spital) , am dreptul la concediu fara plata daca seful de sectie nu este deacord?.......la cate zile am dreptul?........
Acest concediu fara plata doresc sa il iau pentru a-mi rezolva unele probleme familiale in starinatate si nu exista rezolvare daca eu trebuie sa merg la serviciu. M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i fac si temeiul legal
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mona78_bz , utilizator 18:03, 20 Martie 2011
In mod normal codul muncii prevede la art. 148 ca "pentru rezolvarea unor situati personale salariatii au dreptul la concedii fara plata. Durata concediului fara plata se stabileste prin ccm aplicabil sau regulament intern".
Avand in vedere sectorul sanatate mai trebuie avute in vedere si alte aspecte privind desfasurarea activitatii, din actele normative specifice."
Art. 43 din CCM la nivel de ramura sanitara stipuleaza :
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat prin acordul partilor, în cazul concediilor fara plata, pentru studii sau pentru interese personale dupa cum urmeaza:
a) pâna la 90/ de zile calendaristice pe an pentru situatii personale sau studiu;
b) pâna la 12 luni pentru angajare în strainatate;
c) pentru alte situatii, cu avizul organizatiilor sindicale.
(2) În toate cazurile mentionate mai sus se va solicita anterior aprobarii cererii de concediu fara plata avizul reprezentantilor organizatiilor sindicale afiliate organizatiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de munca.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata valiflori@yahoo.ro valiflori@yahoo.ro Am si eu o nelamurire,dupa concediul post-natal am voie sa imi i-au concediu fara plata?Daca da la cate zile am dreptul,specificand ca sunt asistenta ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata fritache fritache Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o salariata care ca fost in concediu ingrijire copil - 2 ani - beneficiaza de concediu 1 an fara plata, deoarece ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar spidy spidy salutare am tot citit aici pe forum despre concediu fara salar dar nu am gasit ceva ce sa ma ajute pe mine.Mama mea lucreaza in cadru unui spital municipal din ... (vezi toată discuția)