avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CFP
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CFP

daca salariatul deja anul acesta a fost in concediu fara plata trimis de catre angajator 15 zile in ianuarie, anul acesta mai poate sa mearga in CFP la cererea lui si nu trimis de angajator?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:02, 7 Iunie 2010
Ramane la aprecierea angajatorului, unele regulamente interne prevad un maxim de 180 de zile CFP.
Conform Codului Muncii durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al unitatii.
Spre exemplu, la nivel de ramura sanitara "contractul individual de muncă poate fi suspendat prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată, pentru studii sau pentru interese personale după cum urmează:
a) până la 90 de zile calendaristice pe an pentru situaţii personale sau studiu;
b) până la 12 luni pentru angajare în străinătate;
c) pentru alte situaţii, cu avizul organizaţiilor sindicale."

O saptamana minunata!
Da, teoretic poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu fara plata mona78_bz mona78_bz Buna ziua ! Doresc sa stiu daca in cazul in care lucrez in cadrul Ministerului Sanatatii (spital) , am dreptul la concediu fara plata daca seful de sectie nu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata valiflori@yahoo.ro valiflori@yahoo.ro Am si eu o nelamurire,dupa concediul post-natal am voie sa imi i-au concediu fara plata?Daca da la cate zile am dreptul,specificand ca sunt asistenta ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata - durata anamariagroza anamariagroza buan ziua! in Codul Muncii se prevede dreptul angajatului la concediu fara plata pt formare profesionala sau interese personale. care este durata maxima ... (vezi toată discuția)