avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si judecatorul . Pina in prezent nu am primit nici un leu pensie de la sotul meu . In octombrie 2009 am facut plingere le politie pt.neplata pensiei alimentare dar fostul sot fiind prieten cu politistii dosarul meu ajuns la tribunal abia in iunie 2010 . Mentionez ca in dosar este cuprinsa perioada octombrie 2010 pina in luna mai 2010 . In acesta perioada fostul meu sot , invatat de politisti imi aducea o data la 3 saptamini cite un pui si 4 banane la cei doi copii mici pe care ii am in intretinere zicindu-mi ca nu o sa-mi dea niciodata bani , pensie alimentara iar de sarbatori le-a cumparat jucarii de 10 mil.lei vechi ca sa-mi faca in ciuda . Am angajat un avocat care a vazut dosarul si care mi-a relatat ce a vazut in dosar . Spre surprinderea mea in dosar exista declaratia fostului sot (pagini intregi) in care relateaza cu lux de amanunte cita mincare le-a adus la copii , jucarii , chiar si pretul l-a mentionat si ca a contribuit la cresterea copiilor , el stind la mama lui iar copii nostri stau la parintii mei de dimineata pina la ora 19-20 seara cind vin eu de la servici si ii duc acasa la mine . A citat si martori care nu au fost niciodata in casa mea sau care nu au asistat niciodata la discutiile noastre . Martorii au declarat ca nu au vazut sa-mi fi dat bani pt.pensie alimentara fostul sot dar ei stiu ca el a cumparat mincare tot timpul la copii pt.ca l-au vazut la cumparaturi si afirma ca face cumparaturi pt.copii . Mincarea nu a ajuns la copii decit o parte f.f.mica si foarte rar pt. ca el cara tot la familia domnisoarei cu care era si la mama lui . VA rog sa-mi spuneti ce sanse am sa mai obtin ceva din pensia alimentara din urma , avocatul pe care il am mi-a spus ca totul depinde de judecator si ca se va tine cont ca el a adus mincare la copii si se va scadea din pensia din urma pe care mi-o datoreaza . Eu nu am martori pt.ca nu am prieteni si nu vine nimeni la mine in casa decit parintii mei . Imi ride in fata tot timpul si-mi spune ca nu-mi va plati pensie niciodata . Eu am fost credula am crezut ca vine sa ne impacam , de copii nici nu ii pasa si de aceea l-am primit in casa iar el isi aduna probe pt.dosar . La divort nici nu a cerut program de vizita pt. copii . Mincarea pe care uneori o aducea o gatea el la mine acasa, in absenta mea , si o minca doar el , copii fiind la mama . Din ianuarie 2010 pina acum 3 saptamini cind am schimbat yala , venea ziua minca , facea baie , dormea de dupa masa iar cind veneam eu de la servici si aduceam copiii el pleca "la mama lui" . Mentionez ca este administrator si asociat in 3 firme din care in una este unic asociat si administrator . Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pt. a obtine pensia alimentara de la el .
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:06, 6 Septembrie 2010
nu prea are relevanta cumpararea jucariilor si ocazional a mancarii, atata timp cat pe el clar, l-a obligat instanta la plata unei anumite sume de bani. el trebuia s-o plateasca si restul ce aducea, aducea din placere. nimeni nu i-a cerut altceva in afara de banii la care era obligat prin hotarare.
sanse nu prea sunt sa obtineti retroactiv plata pensiei avand in vedere ce ati relatat ca aducea sotul dvs.insa pe viitor puteti refuza orice aliment, jucarie de la dansul ca sa fie obligat la achitarea pensiei in bani si nu in bunuri cum o face dansul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare din urma tuloiu tuloiu Numele meu este Tuloiu Mihai am fost casatorit si am o fetita de 4 ani si 10 luni.Fata a ramas in custodia mea mama fiind obligata la plata pensiei in valoare ... (vezi toată discuția)
Plingere penala pt.neplata pensiei alimentare Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Am avut un proces pentru abandon de familie(neplata pensiei alimentare de catre fostul meu sot) pentru perioada iunie 2009 pina in mai 2010 . In ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Am divortat in iunie 2009 si fostul meu sot nu a cerut pina in prezent vizita la cei doi copii minori pe care ii avem impreuna . A avut acces la ... (vezi toată discuția)