avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plingere penala pt.neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plingere penala pt.neplata pensiei alimentare

Buna ziua . Am avut un proces pentru abandon de familie(neplata pensiei alimentare de catre fostul meu sot) pentru perioada iunie 2009 pina in mai 2010 . In momentul de fata ma aflu in recurs cu acest dosar . In luna iulie 2011 am mai facut o plingere la politie pt.ca fostul sot nu plateste nici acum pensia alimentara(pt.luna mai si iunie 2011 si m-am constituit parte civila pt.aceste 2 luni) dar atit el cit si politaiul mi-au spus ca pot sa fac la plingeri pina ma satur pt.ca pe timpul recursului nu este obligat sa plateasca pensia . Mai are rost sa fac o plingere penala pentru neplata pensiei pt.lunile iulie si august 2011) si sa ma constitui parte civila pe.perioada iunie 2010-aprilie 2011 care nu este cuprinsa in nici o plingere ? Am vreo sansa sa primesc o parte din banii din urma ? Avocatii cu care am vorbit mi-au spus ca nu se prea dau banii din urma . Iar in primul proces pe care l-am avut pt.perioada iunie 2009-mai 2011 el a adus martori mincinosi care au declarat la politie cind au fost chemati , deci nu sub juramint , ca el mi-a dat bani in mina pentru pensie si el a intretinut copiii ceea ce nu este adevarat . Pot parintii si sora mea sa aduca in instanta ca dovada bonurile de casa(dar pe care nu scrie numele copiilor) cu mincarea , hainele , medicamentele , rechizitele pe care le-au cumparat pt.copiii mei ? Ei sint cei care intretin copiii de cind am divortat .Ei au pastrat bonurile de casa din august 2010 pina in prezent . La primul proces avocata pe care am avut-o mia spus ca acestea nu sint relevante . Va rog sa ma sfatuiti ce probe sa mai aduc . Fostul sot ma suna si-mi ride in nas ca el va cistiga toate procesele pt. ca are oameni care fac orice pt.el , adica angajatii lui . In ce conditii pot sa-i refuz martorii lui la proces /
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 12:10, 18 Septembrie 2011
Daca martorii au fost mincinosi, nu aveti decat posibilitatea depunerii unei plangeri penale impotriva acestora si va trebui sa dovediti ca marturia a fost mincinoasa, altfel pierdeti.Plangerea penala pentru abandon se face impotriva celui care nu plateste 2 luni consecutiv pensia, asa ca ar fi indicat sa o depuneti, chiar daca va ''rade in nas''.Ar fi indicat sa discutati mai inainte cu acel''tata'' care a participat la conceptie.Viata nu se opreste la acel moment.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata din iunie 2009 , fostul sot nu mi-a dat niciodata pensie alimentara pt.cel 2 copii minori . In sentinta de divort s-a mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Sint divortata de 2 ani iar in timpul casatoriei fostul meu sot a cumparat o masina in leasing , leasingul fiind pe o firma de constructii ... (vezi toată discuția)