avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTE SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTE SUCCESIUNE

Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii la notar ( pentru teren ) ? Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:53, 7 Septembrie 2010
actele din care sa rezulte ca terenul respectiv se afla in patrimoniul decedatului, dovada de rol fiscal.. certificatulde deces..certificatele de nastere ale mostenitorilor si actele de identitate ale acestora si bani
Actele necesare pentru deschiderea succesiunii sunt:
- Certificatul de Deces
- Actele de stare civila (certificate de nastere si certificat de casatorie ) - prin care se face dovada calitatii de mostenitor.
- Testament (Legat universal sau particular) - daca este cazul
- Titlurile de proprietate ale defunctului (contracte de vanzare cumparare, donatie, certificate de mostenitor, etc.) -
reprezinta
actele de baza ale masei succesorale.
- Certificatul de atestare fiscala (eliberat de Directia Taxe si Impozite din sectorul in care a fost inregistrat decesul).
Buna ziua !
La cele precizate in interventiile anterioare mai adaugati si Anexa nr, 24 pe care o luati de la primaria ultimului domiciliu al defunctului , act fara de care nu se poate dezbate succesiunea . Pt eliberarea Anexei 24 trebuie sa se deplaseze unul din prezumtivii mostenitori si sa aibe asupra sa : certificat deces , acte proprietate bunuri defunct , copii acte identitate prezumtivi mostenitori , certificat atestare fiscala eliberat de primaria pe raza careia este situat bunul (atentie @sad !!! ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie act de deces? koko2010 koko2010 Cum se procedeaza in cazul dezbaterii unei succesiuni in urmatoarea situatie: persoana decedata era in varsta( in jur de 80 ani) si nu a avut copii sau frati. ... (vezi toată discuția)
Succesiune Cornelia C. Cornelia C. Cat timp dureaza cererea de eliberare a anexei 24?Si ce documente sunt necesare? (vezi toată discuția)
Acte marinica71 marinica71 ce acte trebuie pt dezbaterea succesiunii pt un ap de 3 camere.la succesiune vin tatal si 2 copii mam (vezi toată discuția)