avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Studentii la zi beneficiaza de indemnizatie pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Studentii la zi beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua,

Sunt angajata din luna mai 2010, si sunt insarcinata. Data nasterii aprox. o sa fie in sfarsitul luni- aprilie, inceputul lunii mai. Pana in data nasterii o sa am 11 luna lucrata.

Intrebarea mea este, ca in cazul meu voi avea sau nu indemnizatie de maternitate?
Se ia in considerare ca sunt si student la masterat, forma de invatamant zi, anul II.
Se poate completa perioada lucrata cu studii, ca sa am 12 luni si sa primesc indemnizatie de crestere copil.
Am citit in lege ca acorda pentru studenti CIC daca este in forma de invatamant zi la facultate.

Multumesc mult raspunsul.
Buna ziua.Este adevarat ca beneficiaza de indemnizatie numai studentele pana in 26 de ani?
adryana07:
Veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii va gasiti in una sau mai multe din urmatoarele situatii:

- ati fost studenta la zi;
- ati fost in cele 60 de zile de la absolvire si ati fost inregistrata la Agentia de somaj;
- ati beneficiat de indemnizatie de somaj;
- ati fost salariata.


madalinaandrei:
1. Nu trebuie sa reinoiti nici un act.
2. Tineti cont, insa, ca in perioada de CCC nu puteti sa aveti nici un fel de venit profesional (salariu, venit din activitati independente etc.) pentru ca vi se suspenda indemnizatia pentru CCC.


nly:
1. Nu este adevarat.
2. OUG 111/2010 nu conditioneaza plata indemnizatiei pentru CCC de o varsta maxima a mamei la data cand solicita acest drept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna seara! Am si eu o situatie mai complicata, am intrat in concediu medical din data de 28.11.2011 si in data de 11.12.2011 am efectuat o operatie mai complicata pe cord, recuperarea a mers foarte bine, dar insa sunt inca in medical deoarece am dreptul pana la un an. Intrebarea mea ar fi daca anul acesta ma inscriu la o facultate la zi si intre timp voi ramane insarcinata, voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului .Mentionez ca eu m-am angajat de pe data de 10.04.2011. Va multumesc anticipat!
Veti putea beneficia de CCC deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii sunt eligibile si perioadele in care ati avut venituri din salarii, ati fost in concediu medical sau ati frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale unei forme de invatamant.
Buna ziua,
In legatura cu aceasta indemnizatie, inteleg ca o primesc studentii la si masteranzii, dupa cum spune legea, dar doctoranzii la zi cu frecventa?
Am continuitate, nu am intrerupere in cadrul Universitatii.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Maternitate studenti Szilagyiibi Szilagyiibi Buna ziua! Cand o sa nasc o sa fiu la master, primul an. Fiind la facultate stiu ca voi primi indemnizatie de crestere -600 de lei, dar trebuie sa continui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc maryuta maryuta Buna ziua o tanara de 17 ani daor cu 10 clase terminate casatorita recent va naste in 2013 poate primi vreo indemnizatie sau dor alocatia copilului. (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului andreeavasile89 andreeavasile89 Buna ziua! Situatia in care ma aflu e mai complicata. Am lucrat din decembrie 2011 pana in martie 2012 cu contract de munca pe perioada determinata. Din ... (vezi toată discuția)