Buna ziua. Sotul meu a contractat un overdraft in suma de 7.500 lei pe care l-am folosit in totalitate in anul 2009. Pana acum 3 luni am platit dobanda aferenta in suma de 150 de lei lunar. Am intarziat cateva luni cu plata dobanzii aferente, insa acum o saptamana, dupa primirea unui telefon de la banca am achitat dobanda restanta comunicata in suma de 1.000 lei. Dupa achitarea dobanzii respective, sotul meu a primit din nou un telefon si i s-a comunicat ca suma de 7.500 lei a intrat toata in scadenta si ca are termen de 22 de zile sa o plateasca integral, daca nu dosarul va fi vandut firmei de recuperare si pus in executare. A mers la banca si a incercat sa convina la o esalonare, dar i s-a propus plata sumei de 625 de lei lunar, timp de 12 luni, plus dobanda aferenta in conditiile in care el are salariul net de 544 lei.
Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care platim lunar o suma minima care sa acopere si dobanda si partial din overdraft, se mai poate ajunge la executarea silita a bunurilor mobile si imobile detinute de sotul meu? Ce e de facut?
Sper ca am prezentat destul de clar situatia si va multumesc anticipat.
depinde de banca.. daca nu gasiti intelegere, va duceti la alta banca si obtineti o refinantare
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Probleme overdraft
bia_2003
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind o problema cu un overdraft.
Lucrez in invatamant si am un overdraft. In perioada de vara s-a intarziat cu ... (vezi toată discuția)