avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Overdraft - intrare in scadenta si amenintare cu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Overdraft - intrare in scadenta si amenintare cu executarea silita

Buna ziua. Sotul meu a contractat un overdraft in suma de 7.500 lei pe care l-am folosit in totalitate in anul 2009. Pana acum 3 luni am platit dobanda aferenta in suma de 150 de lei lunar. Am intarziat cateva luni cu plata dobanzii aferente, insa acum o saptamana, dupa primirea unui telefon de la banca am achitat dobanda restanta comunicata in suma de 1.000 lei. Dupa achitarea dobanzii respective, sotul meu a primit din nou un telefon si i s-a comunicat ca suma de 7.500 lei a intrat toata in scadenta si ca are termen de 22 de zile sa o plateasca integral, daca nu dosarul va fi vandut firmei de recuperare si pus in executare. A mers la banca si a incercat sa convina la o esalonare, dar i s-a propus plata sumei de 625 de lei lunar, timp de 12 luni, plus dobanda aferenta in conditiile in care el are salariul net de 544 lei.
Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care platim lunar o suma minima care sa acopere si dobanda si partial din overdraft, se mai poate ajunge la executarea silita a bunurilor mobile si imobile detinute de sotul meu? Ce e de facut?
Sper ca am prezentat destul de clar situatia si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 15:03, 7 Septembrie 2010
depinde de banca.. daca nu gasiti intelegere, va duceti la alta banca si obtineti o refinantare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme overdraft bia_2003 bia_2003 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind o problema cu un overdraft. Lucrez in invatamant si am un overdraft. In perioada de vara s-a intarziat cu ... (vezi toată discuția)
Reesalonarea datoriilor - calcul dobanda PAULA STOICA PAULA STOICA azi am incercat sa depun dosarul pt. reesalonarea datoriilor la stat. toate au mers \"ca pe roate \", pana in momentul cand mi se spune ca oricum nu voi scapa ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale cu ipoteca declarat scadent anticipat oana180282 oana180282 Buna ziua! Pe scurt problema mea consta in faptul ca am inregistrat 4 rate restante la un contract de credit de nevoi personale cu ipoteca incheiat cu Banca ... (vezi toată discuția)