avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amplasare gater
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amplasare gater

as fi interesata sa stiu daca amplasarea unui gater intr-un spatiu inconjurat de multe alte gospodarii este legala,iar daca nu,care este legea ce interzice acest lucru?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loretta30 , utilizator 14:35, 14 Septembrie 2010
gater-ul este amplasat pe domeniul public sau pe proprietate privata?
Il puteti amplasa, dar vor veni vecinii si se vor plange.
Trebuie sa aiba autorizatie de functionare eliberata de Primarie. Pentru eliberarea acestei autorizatii este nevoie sa depuna mai multe acte printre care cele mai importante ar fi - certificatul de constatator de la registrul comertului care se elibereaza in urma unei declaratii ca indeplineste conditiile legale de desfasurare a activitatii; aceasta activitate are nevoie de autorizatie de mediu; este nevoie de acceptul vecinilor.
Trebuie sa va adresati in scris cu aceasta problema serviciului comercial al primariei care are obligatia legala in 30 de zile sa va informeze despre modul in care a eliberat autorizatia de functionare.
Eliberarea autorizatiilor de functionare pot sa fie reglementate si de hotarare de consiliu local.
tocmai aici e problema!eu as fi unul dintre acei vecini,intrucat,zilnic trec cu masini incarcate cu material lemnos,rup gardurile cu utilajele mari,ca sa nu mai spun ca mi se zguduie casa cand trec.cui as putea sa ma adresez,in aceste conditii?
In primul rand primariei, in scris sa solicitati temeiul legal si in baza caror acte s-a eliberat autorizatia de functionare( daca s-a eliberat). In functie de raspuns se va putea actiona.

Alte discuții în legătură

Zgomot si vibratii- nu pot dormi!!! Loretta30 Loretta30 Buna ziua! Am facut plangere la Agentia pentru protectia mediului. In aceasta era mentionat faptul ca vecinul meu are o s.c. care produce zgomot si vibratii ... (vezi toată discuția)
Amplasare gater gabi_sandru2008 gabi_sandru2008 Buna ziua! As dori sa stiu daca amplasarea unui gater intr-un spatiu inconjurat de multe locuinte este legala? Iar daca nu,care este legea ce interzice acest ... (vezi toată discuția)
Verificare legalitate gater. vecingater vecingater Buna seara, De ceva vreme langa proprietatea noastra s-a infiintat un gater. Aceasta s.c. creaza multiple probleme pentru noi si vecinii ... (vezi toată discuția)