Mama mea a decedat in urma cu 7 luni. Dansa avea un cont bancar de depozit la BCR si ceva bani investiti la un fond de investitii (ERSTE) .
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a afla exact sumele , starea contului bancar si starea banilor aflati la fondul de investitii ?
Care este procedura?
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?
Daca nu avem toate actele bancare ale mamei mele , banii se pierd?
Cum putem fi siguri ca banca nu ne va pacali?
buna seara.
depinde de la banca la banca.
unele nu elibereaza extras de cont decat daca prezentati un certificat de mostenitor sau de calitate de mostenitor.
altele la solicitarea biroului notarial elibereaza acel extras de cont.
dvs ati inregistrat succesiunea pe rolul vreunui birou notarial?
Va multumesc pentru raspuns!
Nu am deschis inca succesiunea.
In baza acelui certificat care atesta calitatea de mostenitor se pot efectua operatiuni bancare?
Suntem trei mostenitori (tata, eu si fratele meu).
Mostenitorii nu se afla in niciun litigiu referitor la succesiune.
Noi , copiii, dorim sa cedam totul in favoarea tatalui nostru (inclusiv banii de la banca) deoarece au trecut cele sase luni cand renuntarea ar fi implicat alte complicatii (venirea la mostenire a urmatoarelor grade de rudenie in cazul renuntarii copiilor) .
Ideea este ca banii din banca sunt bani munciti si stransi din greu de catre mama noastra. Nu am dori ca tatal nostru sa fie pacalit de catre banca sau de catre acel fond de investitii.
Mama s-a stins fulgerator si nu a lasat niciun act concret , referitor la aceste depozite bancare. Ceea ce deja cunosc se datoreaza faptului ca am fost de cateva ori cu dansa la banca si uneori imi cerea parerea legata de aceste investitii.
Mostenire
g80
Buna ziua, tatal meu a murit, are un cont in banca si mai multe bunuri. Doresc sa fac succesiunea pe o parte din bunuri, daca se poate. M-ar interesa mai mult ... (vezi toată discuția)