Buna ziua,ma numesc Cristina si am intampinat o mare problema cu ocazia renovarii unei case. In 1959 bunicilor mei le-a fost atribuita spre "folosinta vesnica" o "parcela" in suprafata de 481 mp. In 1988 mama mea a mostenit casa si terenul dar de data aceasta la masuratorile din acea vreme a iesit suprafata de 514 mp. In 2007 cand am hotarat sa renovam casa si a trebuit sa facem titlu de proprietate si cartea funciara ne-am trezit ca la masuratorile topografice cu teodolitul electronic a iesit suprafata de 528 mp. Doresc sa mentionez ca limitele proprietatii nu au fost niciodata modificate existand si in prezent o parte din gardurile din acea vreme. Am deschis actiune in justitie (pt. a demonstra ca au fost erori de masuratoare), dar nu ni s-a dat castig, invocandu-se un art. din lg.18/1991+modificarile, care spune ca nu se poate atribui in proprietate o suprafata mai mare decat in actul primar (481mp.). Va rog sa ma ajutati in aceasta problema spunandu-mi ce pot sa fac in aceasta situatie.
Primaria trebuie sa intocmeasca documentatia in vederea emiterii ordinului Prefectului pentru suprafata gasita in urma masuratorilor exacte.
Masuratorile efectuate la momentul atribuirii terenului au fost facute cu ruleta, sau alt instrument mai primitiv, astfel ca nu au aceeasi precizie ca cele facute acum.
Mai ales ca limitele proprietatii sunt aceleasi, este evident ca suprafata corecta este cea de acum.
Vorbiti cu cei de la Primarie, si se va rezolva. Dar acest lucru ar fi trebuit sa stie si ei, nu era nevoie sa ajungeti la judecata.
Ma intreb daca in urma masuratorilor se gasea o suprafata mai mica pe teren, va facea act tot pe 481 mp?
Daca au trecut 30 de ani de folosinta continua si netulburata pana la inceperea procesului puteti invoca institutia uzucapiunii si sa dobanditi in proprietate si surplusul de teren.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Uzucapiune urgent
acvagh
buna ziua si scuze pentru deranj, am o mica dar mare problema si anume:
in anul 2007 am vrut sa modernizez si sa consolidez casa mostenita de mama sotiei ... (vezi toată discuția)