buna ziua si scuze pentru deranj, am o mica dar mare problema si anume:
in anul 2007 am vrut sa modernizez si sa consolidez casa mostenita de mama sotiei mele, si am procedat cum ar face orice roman cu frica de legile tarii: am contactat un arhitect care m-a consiliat care este procedura legala si am purces la lucru. in prima etapa am contactat un topograf sa faca masuratorile terenului si ale imobilului dar aici am intimpinat marea problema. la masuratori s-a gasit o suprafata mai MARE cu 47 mp. parintii mamei soacre au dobandit terenul de la sfatul popular al orasului bacau in anul 1959 spre folosinta vesnica si in mod gratuit acel teren masurat cu mijloacele din acea vreme in suprafata de 481 mp. tittlul de proprietate eliberat de prefectura bacau a avut ca baza legala conform legii 18 actul primar de improprietarire din anul 1959. am deschis actiune in justitie pentru obtinerea prin UZUCAPIUNE a diferentei de teren. in instanta au fost acceptate probele cu martori, cu inscrisuri si cea cu expertiza tehnico-topografica. mentionez ca toate actele depuse la dosar aratau o jonctiune a posesiilor adica parinti - fiica, o folosinta netulburata de 49 ani, martori care au confirmat ca hotarele terenului nu au fost modificate, ca terenul a fost masurat cu mijloace arhaice si neetalonate si autorizate (lantul, compasul, si piciorul), expertiza topografica a aratat ca terenul este acelasi de la masuratoarea initiala. totusi actiunea a fost respinsa si nu se poate afla motivatia pana nu vine comunicarea prin posta. la tribunalul bacau NU NI SE COMUNICA sentinta nici macar personal la cerere. suntem "rugati" sa asteptam comunicarea prin posta. noi am chemat in instanta ca parte parata primaria mun. bacau reprezentata de primar. este posibil ca motivatia respingerii actiunii sa fie acesta ca nu am chemat in instanta consiliul local sau comisia sau serviciul de cadastru din primarie sau comisia de atribuire a terenului conf legii 18?
va multumesc anticipat pentru raspuns si scuze incaodata de faptul ca v-am retinut cu problema mea. semnat vasile agache bacau
opinia mea este sa asteptati hotararea instantei (ce-i drept este ca in unele cazuri dureaza cam mult timp pana se redacteaza, se comunica) pentru a vedea motivatia instantei.
asteptati comunicarea hotararii si apoi o atacati. Rugati-va avocatul sa se intereseze de redactarea hotararii si apoi de declare si sa motiveze calea de atac !
buna ziua am o alta intrebare :
odata cu introducerea cailor de atac ale hotararii instantei se mai pot aduce si alte probe? va intreb pentru ca zilele astea am descoperit la arhivele nationale a jud. bacau unele documente care dupa parerea mea m-ar ajuta in instanta. eu am mai cerut si in timpul judecarii unele documente dar de la arhive avem numai raspunsuri negative ca sa nu mai spun ca a trebuit sa justific dece doresc sa studiez actele din depozit iar a doua zi cand sa primesc dosarele solicitate mi s-a raspuns ca nu sunt disponibile motivandu-se cu tot felul de motive puerile ba ca sunt in arhiva ce poate fi studiata abia dupa 90 ani de la arhivare alta persoana se justifica ca sunt in procesul de arhivare si sunt sub forma de foi volante ba ca nu sunt pentru sala de studiu desi ele erau trecute in fondul de studiu. cam atat pentru azi si scuze de insistenta mea. semnez agache vasile chiar daca exista riscul sa fiu cautat de "baietii cu ochi albastri"
" parintii mamei soacre au dobandit terenul de la sfatul popular al orasului bacau in anul 1959 spre folosinta vesnica si in mod gratuit" #-o "am deschis actiune in justitie pentru obtinerea prin UZUCAPIUNE a diferentei de teren" si "toate actele depuse la dosar aratau o jonctiune a posesiilor adica parinti - fiica, o folosinta netulburata de 49 ani"
folosinta vesnica - este sarcina imobilului in favoarea cuiva de regula titularului dreptului de proprietate asupra unei constructii , etc
:O " am contactat un arhitect care m-a consiliat care este procedura legala si am purces la lucru."
data viitoare incercati sa contactati un avocat care sa va consilieze care este procedura legala
corect, dar din datele pe care le aveam am crezut ca sunt suficiente actele de proprietate detinute pentru a nu avea probleme dpdv juridic. daca stiam ca suntem in culpa cu cei 47 mp sa stiti ca mergeam intai la un avocat sau notar ca sa fim consiliati. asa patesc toti cei care din nestiinta legii apeleaza la diversi specialisti. noi am abordat un arhitect pentru intocmirea dosarului necesar obtinerii avizului de la serviciul de urbanism am dorit sa facem totol legal transparent ca se putea face o reparatie a fatadei si o consolidare fara sa apelam la avizele legale si nu stiam ca avem o problema de natura juridica a terenului.poate descopeream cand se intampla sa facem actul de succesiune la moartea mamei sotiei. multumesc de raspuns vasile agache
Parcelare terenuri
acvagh
cine ma poate ajuta sa aflu cum s-au facut parcelarile de terenuri in baza decretului 493/ 1954 in localitatea bacau cartier vasile roaita s-au unde sa ma ... (vezi toată discuția)
Eroare de masuratori
cris123
Buna ziua,ma numesc Cristina si am intampinat o mare problema cu ocazia renovarii unei case. In 1959 bunicilor mei le-a fost atribuita spre "folosinta vesnica" ... (vezi toată discuția)