avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vinderea creditelor neperformante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vinderea creditelor neperformante

Buna ziua! In anul 2011 am contactat un credit de nevoi personale de la o banca de pe piata romaneasca. Am achitat rata la timp timp de 16 luni dupa care am ramas fara loc de munca, rata preluand-o asigurarea. Dupa terminarea celor 6 luni de despagubire si implicit a somajului, nemaiavand nici un venit am solicitat stoparea ratelor, reesalonare, orice fel de solutine, fiind refuzata de fiecare data. Dupa 3 luni de zile aflu printr-un telefon ca datoria mea s-a mutat catre o firma de recuperari creante si trebuie sa platesc tot in 24 de ore. Imediat ce mi-am gasit un loc de munca am preluat rata, de data aceasta catre aceasta firma, dar nici asa nu e bine, ma preseaza sa dau toti banii odata! Mai mult de atat am observat ca brusc datoria mea a crescut cu aproximativ 3500 lei, iar cand am intrebat de ce am de platit aceasta suma mi s-a spus ca este intreaga mea datorie. Facand un calcul dupa graficul de rambursare pe care-l aveam am constata ca aceasta firma si pus pe langa suma pe care o aveam de platit din credit inca 3500 lei!! De ce? Ce reprezinta? Nu mi s-a spus niciodata nici telefonic nici scris. E legal asa ceva? Au acest drept? Ce ar trebuie sa fac in aceasta situatie? Am depus o reclamatie la ANPC Bucuresti intre timp...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:11, 9 Februarie 2014
Explicatii trebuie sa le cereti lor in scris.
La data cesionarii, creditul dvs a fost declarat de banca scadent anticipat, iar penalitatile pt intarziere ce le aveti stabiliete in procent prin contract, se calculeaza acum pt tot creditul ajuns la scadenta si se calculeaza in continuare..
E in interesul dvs sa achitati cat mai repede.
Puteti sa negociati cu ei suma datorata si termenul in care sa platiti.
Penalitati pentru intarziere nu au existat pentru ca aveam o intelegere incheiata cu cei de la banca, pana la sfarsitul anului 2013 nu mi se postau pe cont alte taxe si comisioane (am si dovada scrisa a acestei intelegeri) iar creditul meu a fost vandut in iulie-august 2013 si preluat de firma de recupereari creante la suma de atunci. Cei de la firma refuza insa sa-mi dea explicatii...
Sper ca in sesizarea catre ANPC, ati dat si aceste detalii.
Copie dupa contract, corespondenta cu banca ( acea intelegere) si cu firma de recuperari- suma solicitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari creante yda57 yda57 Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca societatile de recuperari creante au dreptul sa puna penalizari si dobanzi? Pe scurt eu am avut un credit luat de la o ... (vezi toată discuția)
Am un credit imobiliar in valuta restant la banca guz_marian guz_marian desi cu multe eforturi vreau sa platesc suma restanta iar banca si firma care recupereaza creditul arunca pisica de la unu la altu si nu da nimeni nici macar o ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)