avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 12/2007
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 12/2007

Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai exact, sotii trebuie sa aibe fiecare sub 35 ani, sau doar titularul creditului ? Titularul creditului trebuie sa fie si titularul autorizatiei de constructie (viitorul proprietar)?
Practic, am 37 ani, sotia 34 si este titular AC, dar nu poate fi titular de credit pt ca este in concediu crestere copil. Ca familie suntem eligibili pt un credit de max 150000 ron. Intrebarea este : putem beneficia de prevederile legii 12/2007?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alin_schipor , utilizator 13:49, 10 Noiembrie 2008
Beneficiază de subvenţia prevăzută de lege următoarele categorii de persoane fizice care construiesc pentru prima dată o locuinţă prin credit ipotecar:
a) tineri care, la data contractării locuinţei, au vârsta până la 35 de ani, la data depunerii documentaţiei de construire la consiliul local;
b) persoane sau familii rămase fără adăpost în urma avarierii grave ori distrugerii locuinţelor proprii, datorită unor calamităţi naturale sau unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovaţi;
c) persoane şi familii evacuate din locuinţe situate în construcţii expuse unui risc major, cum ar fi alunecările de teren, seismele, inundaţiile;
d) persoane sau familii evacuate şi chiriaşii din locuinţe ce fac obiectul unor legi de restituire către foştii proprietari a imobilelor trecute în proprietatea statului.
De prevederile art. 2 din lege beneficiază o singură dată persoanele fizice care au contractat credite ipotecare pentru construirea unei locuinţe, dacă întrunesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
a) titularul contractului de construire a locuinţei, respectiv membrii familiei acestuia - soţ/soţie şi/sau copii aflaţi în întreţinerea acestuia, nu au primit sprijin de la bugetul de stat, sub formă de subvenţii pentru construirea sau cumpărarea unei locuinţe;
b) nu deţin în proprietate o locuinţă cu o suprafaţă construită desfăşurată mai mare de 50 m2;
c) este prima locuinţă pe care o construiesc prin credit ipotecar;
d) deţin un drept real asupra terenului pe care se realizează construcţia;
e) prezintă autorizaţia de construire, inclusiv contractul de execuţie a locuinţei încheiat cu un antreprenor de specialitate autorizat.
Se pare, din interpretarea legii, ca doar pe numele sotiei se poate aloca acest sprijin.

Am citit si eu de vreo cateva ori litera a) din articolul citat, dar sincera sa fiu, logica frazei imi cam scapa...
Pana la urma ... cand anume trebuie sa aiba sub 35 de ani??

elis a scris:

Beneficiază de subvenţia prevăzută de lege următoarele categorii de persoane fizice care construiesc pentru prima dată o locuinţă prin credit ipotecar:
a) tineri care, la data contractării locuinţei, au vârsta până la 35 de ani, la data depunerii documentaţiei de construire la consiliul local;
Sunt de acord cu tine ca nu exista vreo logica in acest articol. Articolul astfel modificat prin Legea nr.12/2007 prevede doua date: data contractării locuinţei sau data depunerii documentatiei de construire la consiliul local.
Eu sunt de parere ca la data contractării locuinţei sa aibe vârsta de până la 35 de ani.
Buna, elis
Poate benefiacia tatal copilului de acel ajutor chiar daca nu este casatorit cu mama copilului, ci doar inregistrat ca tata al respectivului copil. De asemenea, este casatoria o conditie pentru a obtine acea subventie pentru tineri care vor sa construiasac o locuinta? Eu si tatal viitorului meu copil dorim sa construim pe terenul parintilor lui, unde exista deja un alt imobil (al parintilor).
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Legea15/2003 vs. oug 51/2006 m3lkiade m3lkiade Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea privinta: Daca beneficiez de un teren acordat de primarie prin Legea 15/2003 pt. a construi o locuinta, pot ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 Ionela-livia Ionela-livia buna ziua, Legea 12/2007 (tinerii pana in 35 de ani, vor primii subventii de la stat pentru construirea unei locuinte prin credit ipotecar. Subventia va fi ... (vezi toată discuția)
Legea 12 din 09.01.2007 alex.lupusoru alex.lupusoru Referitor la acesta lege am o intrebare: Casa este pe numele parintilor, este inceputa acum 3 ani, neterminata. Avem pana in 35 ani si dorim sa stim daca se ... (vezi toată discuția)