avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea15/2003 vs. OUG 51/2006
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea15/2003 vs. OUG 51/2006

Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea privinta:
Daca beneficiez de un teren acordat de primarie prin Legea 15/2003 pt. a construi o locuinta, pot beneficia si de prevederile OUG 51/2006?
Mai exact, pot beneficia de subventia de la stat de 30% din valoarea locuintei pe care o voi construi? Stiu ca aceasta subventie se acorda celor care fac un credit ipotecar pt. construire si indeplinesc anumite conditii (le indeplinesc eu).
Ar fi un cumul de beneficii? Construirea prin Prima Casa ar putea fi si ea o varianta pt. acest teren primit de la primaria in folosinta gratuita?
Multumesc
Catalin

Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 11:54, 19 Aprilie 2010
OUG nr. 51 din 28 iunie 2006 pentru aprobarea Programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personal la art. 3 prevede ca se beneficiaza de subventie o singura data persoanele fizice care au contractat credite ipotecare pentru construirea unei locuinte, daca intrunesc, in mod cumulativ, urmatoarele conditii:
a) titularul contractului de construire a locuintei, respectiv membrii familiei acestuia - sot/sotie si/sau copii aflati in intretinerea acestuia, nu au primit sprijin de la bugetul de stat, sub forma de subventii pentru construirea sau cumpararea unei locuinte;
b) nu detin in proprietate o locuinta cu o suprafata construita desfasurata mai mare de 50 mp;
c) este prima locuinta pe care o construiesc prin credit ipotecar;
d) detin un drept real sau de folosinta asupra terenului pe care se realizeaza constructia;
Din prevederile de la lit. d) (,,detin un drept real sau de folosinta asupra terenului pe care se realizeaza constructia,,) rezulta ca se poate beneficia si de subventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 12/2007 cipcirip cipcirip Buna ziua; am o nelamurire in legatura cu legea 12/2007 privind acordarea unui sprijin financiar de max 10000 euro pt tinerii care construiesc locuinte. Mai ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2007 Ionela-livia Ionela-livia buna ziua, Legea 12/2007 (tinerii pana in 35 de ani, vor primii subventii de la stat pentru construirea unei locuinte prin credit ipotecar. Subventia va fi ... (vezi toată discuția)
Locuinte pentru tinerii sub 35 de ani mbm76 mbm76 Am primit (cumparat-cu clauza de la o ruda) un teren de 580 mp in alt oras decat cel de domiciliu. -Pot beneficia de avantajele care se acorda ... (vezi toată discuția)