avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... factura servicii telefonie mobila neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

factura servicii telefonie mobila neplatita

Buna,

Am facut un contract cu Orange in urma cu aprox. 8 ani. Am luat si un telefon gratuit pentru ca am incheiat contract cu ei. Am facut acest contract pentru ca firma la care lucram in momentul respectiv imi platea factura pt. convorbirile telefonice, pt. ca foloseam telefonul si in interes de serviciu. Ultima factura in valoarea de aprox 150 ron a ramas neplatita, factura e de vreo 6 - 7 ani. Acum am primit o scrisoare acasa de la o firma de recuperari (EOS) careia Orange i-a cedat creantele ca ma vor da in judecata daca nu platesc suma de apox. 900 ron. Mentionez ca am mai primit somatii de la aceasta firma dar ca nu erau asa amenintatoare ca aceasta. Stiu ca o factura se prescrie dupa 3 ani de la data emiterii daca nu am facut nici o plata sau un angajament de plata cu firma emitenta (Orange).
Va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa ma actioneze in judecata aceasta firma, contractul acela mai are vreo valoare dupa atatia ani? E posibila executarea silita sau punerea sub sechestru a bunurilor care le detin pentru suma de 150 ron?
E legal sa-mi ceara asa mari penalitati?
Astept raspuns.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:25, 10 Septembrie 2010
Daca de la data scadenta a platii ultimei facturi ,firma de telefonie nu a formulat actiune impotriva dvs.pt. recuperarea creantei in termen de trei ani,a intervenit prescriptia dreptului material la actiune,potrivit decretului 167/1958.

andymaurul
andymaurul a scris:

Daca de la data scadenta a platii ultimei facturi ,firma de telefonie nu a formulat actiune impotriva dvs.pt. recuperarea creantei in termen de trei ani,a intervenit prescriptia dreptului material la actiune,potrivit decretului 167/1958.

andymaurul


Ma scuzati ca intervin ca si eu am o problema asemanatoare.
Intrebare. Instintarea de plata intrerupe termenul de prescriptie??
Nu.

andymaurul
Stati linistit, sunt doar simple amenintari. Daca cei de la EOS insista cu telefoanele, solicitati in scris detaliile si documentele justificative privitoare la asa zisa creanta. Nu veti primi nimic, iar in cazul in care primiti astfel de detalii, contestati-le si invocati prescriptia. Dupa aceea, solicitati sa nu va mai deranjeze. Se poate sa va angajati un avocat care sa tina legatura cu ei si sa indeplineasca aceste formalitati. Veti fi mai putin stresat, iar costul va fi redus.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Contract reziliat- societate servicii telefonie gusemarcel gusemarcel In urma cu mai mult de 3 ani am reziliat un contract cu o societate de telefonie fixa (Romt....), dupa ce acestea au majorat abonamentul fara o instintare ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante c79 c79 Bunaziua , am si eu o problema cu cei de la eosksi . Am avut un abonament la Orange incheiat in anul 2004 , iar in anul 2005 imi amintesc ca mi-au inchis ... (vezi toată discuția)