avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision de risc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision de risc

Imi spuneti va rog daca este legala urmatoarea fraza :
" Conform OUG 50 / 2010 comisionul de risc din conventia de credit va fi schimbat in denumirea Comision de administrare - se va plati in continuare acest comision reprezentand riscurile bancii in lagatura cu acordarea creditului "
Acest comision este perceput di anul 2007 de catre Volskbank
Crdit ipotecar
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 21:23, 9 Septembrie 2010
Buna ziua !
Consider ca nu respecta prevederile OUG 50 / 2010 care interzice existenta comisionului de risc, indiferent daca i s- a schimbat sau nu denumirea ( din fraza susmentionata se intelege fara echivoc schimbarea denumirii comisionului si mentinerea acestuia). Sa inteleg ca pana acum banca nu percepea comision de administrare cont ? Aiurea ! Cred ca acest comision apare in contract, asa incat as trage concluzia ce decurge de aici, ca acum " beneficiati" de doua astfel de comisioane=D>.
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Banca percepea si comision de administrare pe care-l elimina, deoarece este destul de mic, dar schimba denumirea comisionului de risc - valoare acestuia fiind de 6 ori mai mare decat a celui de administrare : comision de risc = aprox. 110 CHF

va multumesc
invederati instantei faptul ca nu poate redenumi comisionul de risc in comision de administrare deoarece comisionul de administrare era stipulat in contract la data semnarii conventiei si mai mult in conditiile generale de creditare se stipuleaza clar ce reprezinta fiecare comision in parte.
victornichiforovici a scris:

Imi spuneti va rog daca este legala urmatoarea fraza :
" Conform OUG 50 / 2010 comisionul de risc din conventia de credit va fi schimbat in denumirea Comision de administrare - se va plati in continuare acest comision reprezentand riscurile bancii in lagatura cu acordarea creditului :))"
Acest comision este perceput di anul 2007 de catre Volskbank
Crdit ipotecar
Va multumesc


faceti si dvs o adresa

"Suma nerambursata din conventia de credit va fi schimbata in denumirea Suma rambursata - si nu se va mai plati in continuare nicio suma, pentru ca e riscant pentru imprumutat, in lagatura cu acordarea creditului" :)) ... ce caraghiosi:))

sigur ca "fraza" aia e ilegala!!!

Se elimina comisionul de risc (daca acesta este prevazut in contractul de credit impreuna cu comisionul de administrare) acesta devenind nul de drept din data de 21 iunie 2010, deoarece in OUG 50/2010, art. 36 acesta nu exista in lista de comisioane acceptate, comisionul de administrare fiind prezent.
Banca trebuie sa aleaga intre a comisionul de administrare prevazut in contract si comisionul de cont curent (conform OUG 50/2010, art. 36)
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision risc bancar antonia18 antonia18 Am primit de la Volksbank, o adresa oficiala prin care sunt chemata la banca pentru semnarea unui act aditional la un contract ipotecar pe 25 ani in care mi se ... (vezi toată discuția)
Comision redenumit liviklivik liviklivik care lege spune ca se pot redenumi comisionale, de ex: comisionul de risc/de monitorizare credit se redenumeste in comision de administrare credit (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 logodnica logodnica Buna ziua, In articoul din WALL-STREET publicat in 03.09.2010, dl. Cristian Radu – Director Directie Managementul Retelei din cadrul Volksbank a ... (vezi toată discuția)