avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie cresterea copilului

un mic ajutor va rog.urmeaza sa intru in somaj pentru desfiintarea postului si intentionez sa am un bebe ,dar daca dupa perioada de somaj nu nasc tocmai atunci as [putea cotiza undeva in continuare ca sa pot beneficia la momentul potrivit de indemnizatie!va multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:21, 9 Septembrie 2010
1. Plata contributiilor (cotizarea) nu va ajuta la obtinerea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.
2. Cat sunteti in somaj puteti beneficia de concediu medical care suspenda si prelungeste somajul care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea concediului medical. Poate asa reusiti sa intrati in concediu de maternitate si in CCC direct din somaj. Si concediul de maternitate (sarcina si lauzie) si CCC suspenda si ele perioada de somaj.
3. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
4. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primarie (Agentia de Prestatii Sociale).
5. Daca nu puteti prelungi sa de mult somajul cu medical pentru a putea intra in concediu de maternitate atunci, dupa incetarea somajului, incercati sa incheiati un contract individual de munca (chiar si pe perioada determinata) cu o ora pe zi, pana veti putea intra in concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate din somaj sanda1956 sanda1956 sunt somera si gravida in luna a 7-a. pot intra in concediul prenatal/ Somajul se termina pe 12 octombrie, iar eu ar trebui sa nasc la sarsitul lunii. Pot ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal sau somaj? madalinaiftime madalinaiftime Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie:sunt insarcinata in luna a 6-a si de luna urmatoare angajatorul actual a decis sa incheie activitatea firmei. ... (vezi toată discuția)