avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... factura platita de doua ori
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

factura platita de doua ori

Daca am platit unui furnizor o factura de doua ori, ce actiune ar trebui sa introducem? Furnizorul nu ne mai raspunde la telefon si nici la faxurile pe care i le-am trimis, prin care i-am cerut sa ne inapoieze banii pe care i-am platit din eroare.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:20, 9 Septembrie 2010
notificare de punere in intarziere sa plateasca, apoi actiune in instanta pe imbogatire fara just temei - plata nedatorata.
Convocare la conciliere directa. Daca litigiul nu se rezolva pe cale amiabila, introduceti actiune intemeiata pe art. 1092 al. 1 C.civ. (plata nedatorata)
"Art. 1092. – Orice plata presupune o datorie; ceea ce s-a platit fara sa fie debit este supus repetitiunii."
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Denisa Stanca, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans Laurentiu Dacian Laurentiu Dacian Buna ziua. As vrea si eu sa intreb daca are cineva vreo parere in legatura cu urmatoarea situatie: Urmare lansarii unei comenzi pentru livrarea unui echipament ... (vezi toată discuția)
Credit- fidejusor ContSters22096 ContSters22096 sotii a si b au contractat un credit de la o banca. pentru incheierea contractului a fost necesara si aducerea unui fidejusor (c). in acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata robertsega32 robertsega32 Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)