avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eu vreau sa div dar sotia nu! ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eu vreau sa div dar sotia nu! ce pot face?

buna ziua, sunt despartit in fapt de 8 ani,de sotia mea si eu vreau sa divortez dar ea nu vrea, ce pot sa fac??? mentionez ca nu avem copii impreuna.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:17, 29 Decembrie 2010
Depuneti la judecatoria competenta actiune de divort .Judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia ati avut ultimul domiciliu comun.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
dar ea nu este de acord cu divortul. Locuiesc de 8 ani in spania , cu acte in regula deci pot dovedi ca suntem separati de atata timp. ea crede ca am ditamai averea si nu vrea sa beneficieze altcineva de ea! nu o intereseaza persoana mea ci averea mea!
Nu intereseaza daca vrea sau nu vrea sa divorteze.Instanta de judecata va pronunta divortul,in functie de probele administrate-doi martori de ex-mai ales ca nu exista copii minori rezultati din casatorie.
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
va multumesc mult pt raspuns!
Chiar daca sotia dvs. nu este de acord cu divortul , acesta nu este un impediment pentru a divorta.
Este necesar sa dovediti ca sunteti despartiti in fapt de 8 ani, ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate si astfel casnicia nu mai poate continua.
Aveti nevoie de 2 martori ( care pot fi si rude ) cu care sa probati motivele de divort.
De asemenea , daca nu doriti sau nu puteti sa va deplasati in tara pentru depunerea actiunii de divort si nici nu puteti fi prezent la termenele de judecata, aveti posibilitatea sa va angajati avocat care sa va reprezinte interesele in fata instantei.
Conditia este sa-l imputerniciti in baza unei procuri speciale si sa-i inmanati acestuia dovezi al resedintei dvs. din Spania.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna seara VaLyBr VaLyBr Am si eu o problema cu actuala sotie, eu sunt din Braila dar sunt casatorit cu ea in judetul Arad, acum am locatie acolo ca mi`am schimbat buletinul, acum vrem ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa divortez mai repede??? raluk2009 raluk2009 Problema sta cam asa m-am maritat acum 5 ani eram si eu mai mica si mai proasta a fost o nebunie dupa o luna de zile ne-am despartit el a plecat pe drumul lui ... (vezi toată discuția)
Este furt intre soti sau nu? lucianlucian lucianlucian Buna seara Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Sotia a nascut in Spania in luna Iulie, iar dupa nastere am primit suma de 2500 euro (indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)