avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Pot cita fara aprobare un articol despre mine?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Pot cita fara aprobare un articol despre mine?

Buna ziua, in cazul in care in presa a aparut un articol despre mine, pot cita articolul respectiv, integral, in romanul meu autobiografic, indicand sursa, dar fara a cere aprobarea ziarului respectiv? Sunt mai multe articole si nu as vrea sa cer aprobari, mai ales ca s-ar putea sa mi se ceara bani. Avem in vedere faptul ca este un articol scris exclusiv despre mine, dreptul la propria imagine sau ceva nu ar trebui sa imi dea drepturi asupra utilizarii lui?
Cel mai recent răspuns: dan26 , utilizator 02:45, 11 Septembrie 2010
daca citarea se face cu indicarea sursei nu va fi nici o problema
multumesc, dar ati putea sa imi dati cateva detalii? in legea dreptului de autor spune ca comunicarea publica a unei opere (aici fiind incluse si articolele de presa, mai putin stirile) incalca dreptul de autor cu exceptia cazului cand e un scurt citat sau cand e facuta cu aprobare. daca invoca acest fapt, ce pot sa raspund? am un temei legal concret care sa imi permita?
dan26 a scris:

multumesc, dar ati putea sa imi dati cateva detalii? in legea dreptului de autor spune ca comunicarea publica a unei opere (aici fiind incluse si articolele de presa, mai putin stirile) incalca dreptul de autor cu exceptia cazului cand e un scurt citat sau cand e facuta cu aprobare. daca invoca acest fapt, ce pot sa raspund? am un temei legal concret care sa imi permita?

Nu aveti temei legal, ca doar nu v- au folosit in intregul sau opera dv.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru stiri dl.Escu dl.Escu Buna ziua, Vreau sa imi fac un site cu articole. Ma gandeam sa copiez niste articole de pe alte site-uri. Este ilegal ce vreau sa fac? Pe site-ul respectiv ... (vezi toată discuția)
Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Preluare si publicare stiri online din alte surse danielbox4 danielbox4 Buna ziua. Vreau sa ma lamuriti si pe mine despre o problema cu care ma confrunt. Detin un site si doresc sa public stiri locale dar si alte stiri pe care ... (vezi toată discuția)