Buna ziua. Fiul meu a fost prins de polititsti facand sex cu o prostituata in masina. El are 25 ani ea ,am aflat mai tarziu 17. Au fost dusi lapolitie unde lis-au luat declaratii. Baiatul nu a primit amenda a fsot doar avertizat. Fata , clienta mai veche a politiei a fost amendata. Au trecut 3 luni baiatula fost chemat la sectie unde i s-a luat o declaratie subjuramant ca martor deoarece s-a hotarat inceperea urmaririi penale a fetei.Aici a aflat ca fata avea 17 ani si a fost specificat in declaratie faptulca nu o cunoastea deci nu avea de und esa stie varsta (mai ales ca ea arata mai matura decat el)
Intrebarea mea este:
Poate fi acuzat si gasit vinovat pt faptulca a facut sex cu o minora pe care a platit-o? Si va mai primi vreo citatie acasa ?Pt ca sotia mea ar innebuni daca ar aflafapta fiului.
Va multumesc si sper sa primesc un raspuns
Nu i se mai poate intampla nimic de acum fiului dvs. , primind avertisment. Avand calitatea de martor ar fi indicat sa se prezinte pentru declaratii.Daca va mai primi citatii acelea vor fi tot pentru a se prezenta ca martor. Puteti sa cereti ca citarea sa se faca altundeva si nu sunt probleme.
legea nu incrimineaza in situatii asemanatoare decat relatiile sexuale intretinute cu persoane sub 15 ani. de asemenea, daca potrivit afirmatiilor sau aspectului fizic al minorei aceasta sustine si pare majora, este o cauza care inlatura raspunderea penala.
deci la dvs. nu exista motive de ingrijorare, cu atat mai mult cu cat a primit deja avertisment.
Chiar daca se gaseste asta in lege? :Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre fãptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.
atata timp cat afirmatia minorei sau/si aspectul fizic induc in eroare faptuitorul, acesta nu va raspunde penal, este totusi o prezumtie relativa care trebuie demonstrata. insa primind deja avertisment, punctul meu de vedere este ca oricum nu va incepe urmarirea penala asupra fiului dvs.
Sex cu o minora
Mari20
am avut o prietena minora si am facut sex cu ea... dar nu am obligato.. a fost d buna voie..si pe urma d fiecare data s-a intamplat cu acordula ei.. nu am ... (vezi toată discuția)